10.11.2021

Naurissaaren laavu palvelee hiihtäjiä ja Salpalinjaan tutustuvia retkeilijöitä

Lappeenrannan kaupunki rakentaa laavun Naurissaaren länsirannalle. Naurissaari sijaitsee Pien-Saimaalla Tyysterniemen kärjessä.

Laavu kuljetetaan saareen osissa pelastuslaitoksen Päiviö-aluksella ja kasataan kuluvien viikkojen aikana. Laavu palvelee erityisesti hiihtäjiä ja jäällä liikkujia jakaen käyttöpainetta Ruohosaaren ja Karhusaaren kävijöiden kesken. Kaupungin ylläpitämä jäälatu kulkee saaren etelä-, pohjois- ja länsipuolelta. Laavu on myös oiva pysähdyspaikka melojille ja pienveneilijöille.

Naurissaari on kaunis luonnontilainen saari, jossa on useita Salpalinjan taisteluhautoja, korsuja ja ampuma-asemia. Saarta kiertää kevyt polkuverkosto ja se on suosittu melonta- ja pienvenekohde.

Laavu rakennetaan kaupungin Green Leaf -vuoden päätteeksi valtion virkistysaluehankkeen rahoituksen turvin. Laavulla ei ole säännöllistä polttopuuhuoltoa, vaan retkeilijöiden odotetaan käyttävän omia puitaan. Talvisaikaan saareen toimitetaan mahdollisuuksien mukaan rankoja, joista käyttäjät voivat sahata puita tulentekoa varten.

Lisätietoja:

Janne-Perttu Rantonen, metsäpäällikkö
p. 0406620651, janne-perttu.rantonen(at)lappeenranta.fi