27.10.2021

Taloyhtiöfoorumeissa käsitellään yhteisiä asioita

Kestävän kehityksen ratkaisuja valtakunnallisesti tukeva Motiva on luonut maksuttoman Taloyhtiöfoorumi-konseptin auttamaan asukkaita käytännön ongelmissa ja myös asumaan energiatehokkaammin.

Taloyhtiöfoorumi on useiden suhteellisen lähellä toisiaan – esimerkiksi samassa kaupungissa tai lähialueella – sijaitsevien ja samanikäisten taloyhtiöiden yhteenliittymä. Yksi foorumeista on perustettu Lappeenrantaan, jossa se on saanut hyvän vastaanoton.

- Foorumeissa jaetaan kokemuksia ja vertaistukea sekä keskustellaan avoimesti kaikista taloyhtiön käytännön ylläpitoon liittyvistä asioista, kuten energiatehokkuuden ja asumismukavuuden parantamisesta, kertoo energianeuvoja Tanja Nyholm Lappeenrannan kaupungilta.

- Me paikalliset energianeuvojat olimme mukana käynnistämässä toimintaa, mutta nyt Taloyhtiöfoorumi toimii täällä itsenäisesti ja toimintaa vetää Asunto Oy Lappeenrannan Luminan puheenjohtaja Jorma Grönlund.

Tapaamisia pidetään säännöllisesti

Grönlundin apuna toiminnassa on ollut Asunto Oy Koulukaran puheenjohtaja Antti Rinkinen, ja he ovat tyytyväisiä toiminnan tuloksiin, mutta toivovat toki lisää taloyhtiöitä asukkaita mukaan.

- Ideana on, että Taloyhtiöfoorumin jäsentapaamisissa kuullaan erilaisia asiantuntijapuheenvuoroja jäsenten tarpeiden ja kiinnostuksen mukaan, Grönlund selittää.

- Tavoitteena on lisätä jäsenten tietotaitoa sekä osaamista taloyhtiön asioiden eteenpäin viemiseksi kustannustehokkaalla sekä asumisviihtyvyyttä lisäävällä tavalla.

Foorumin pitkän tähtäyksen tavoitteena on yhteistyön aikaansaaminen taloyhtiöiden välillä esimerkiksi kilpailuttamalla yhteishankintana hankintoja tai korjauksia, jolloin saavutetaan kustannussäästöjä.

- Talvea kohti mentäessä on hassua, että samassa korttelissa viiden taloyhtiön pihalla auraa lumia viisi eri huoltoyhtiötä; voisiko näissä olla alueellisen yhteistyön paikka, taloyhtiöidensä hallituksen puheenjohtajat pohtivat.

Grönlund kertoo, että tapaamisten aikana on keskusteltu esimerkiksi energiatehokkuudesta. Antti Rinkisen taloyhtiö on tilaamassa energiatarkastusta, jonka tulokset jaetaan sitten muiden kanssa.

- Seuraavassa kokouksessa pohdimme taloyhtiön strategiaa, Grönlund kertoo.

- Tapaaminen pidetään Teamsin välityksellä marraskuun alussa, 4.11. ja toivomme, että mahdollisimman moni tulisi silloin mukaan.

Lisätiedot:

Jorma Grönlund
jormagronlund@outlook.com
p. 040 5684217