15.11.2021

Uusi, ekologinen joulukalenteri avautuu pian! − Metkun ja Lappeenrannan Green Leaf -vuoden tuotoksesta esitetään maistiaisia Kulttuuritila Nuijamiehessä Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku ja Lappeenrannan kaupungin Green Leaf -voittovuosi tuovat talveen ekologisia arvoja uudessa joulukalenterivideosarjassa. Joulukalenteriluukkujen aiheet löytyvät luonnosta ja Lappeenrannan lähiympäristöstä. Kalenteriluukut julkaistaan 1.12. alkaen jouluaattoon asti joka aamu klo: 7 Lappeenrannan kaupungin YouTubessa sekä kaupungin, Greenrealityn ja Metkun Facebookissa ja Instagramissa.

Joulukalenterista on tarjolla maistiaisia ennakkoon Kulttuuritila Nuijamiehessä Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta. Tuolloin esitetään joulukalenteriluukkujen ensimmäiset videot klo 13.15 alkaen. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille.

Lapsenmielinen, mutta opettavainen videosarja

Joulukalenterissa metsänhahmo Mielikki Mutta kulkee läpi vuodenaikojen Helena Anttosen käsikirjoittamana, Mari Perankosken näyttelemänä ja Antti Hyyrysen ohjaamana. Joulukalenterin aiheet kytkeytyvät läheisesti luontoon Mielikin pohdiskellessa ja tutkiskellessa luontoa vuoden kierron mukana.

”Tip-tip-tip…” Mielikin niskaan tippuu vettä ja hän havahtuu kevään koittaneen. ”Äh! Joulu meni jo!”, Mielikki huudahtaa ja näin alkaa Metkun joulukalenterin Mielikin joulunodotus läpi vuoden kierron. Mielikki pohtii ihmetyksen aiheita Ehkä Ehkä -talossaan itsekseen ja yhdessä muiden kanssa. Mielikkiä käyvät moikkaamassa muun muassa Lilli Lätäkkö, Noora Norppa ja Eino Etana. Joulukalenterin tarinat on kerrottu lapsenmieleisellä tyylillä, jotka sopivat kaikille, kertoo Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun toiminnanjohtaja Minna Pirilä-Martti.

- Tarinoiden hahmot ja kerronta ovat lapsenmielisiä, mutta samalla puhutaan kuitenkin asiaa. Kalenterin avulla voi oppia uutta esimerkiksi vuodenaikojen kierrosta ekologiselta näkökannalta.

Mukana joulukalenterissa esiintyvät Kesämäen koulun 4. luokan oppilaat Sarah, Hilda, Essi, Sofiia, Enni, Vieno, Jenna, Peppi, Petra, Inari, Ella ja Alma, jotka laulavat opettaja Hanna Kontiaisen johdolla harjoittelemallaan joulukalenterin tunnusmusiikin. Tunnusmusiikin joulukalenterille on sanoittanut Helena Anttonen ja säveltänyt Antti Hyyrynen.

Roolissa: Mari Perankoski
Käsikirjoitus: Helena Anttonen
Ohjaus, kuvaus, leikkaus ja musiikki: Antti Hyyrynen
Skenografia: Satu Kivistö
Kuvankäsittely: Markus Lehteinen
Kuvausavustaja: Esa Liukkonen
Maskeerausavustaja: Sofia Varis
Tuotanto: Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku, Anni-Stiina Hujala ja Minna Pirilä-Martti

Lisätietoja:

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku
Minna Pirilä-Martti, toiminnanjohtaja
p. 040 187 4331, minna.pirila-martti(at)lappeenranta.fi

Lappeenrannan kaupunki
Kati Korhonen, projektipäällikkö, Green Leaf
p. 040 354 2799, kati.m.korhonen(at)lappeenranta.fi