2.6.2021

Uusi yhteisöpuutarha Lappeenrannassa kokoaa kaupunkilaiset kasvattamaan hyöty- ja koristekasveja yhdessä

Lappeenrannan Rakuunamäellä, Vilho Petter Nenosen puistossa on aloittanut toimintansa vapaaehtoisten aktiivien pyörittämä yhteisöpuutarha. Kesällä 2021 toteutettava hanke on osa Lappeenrannan kaupungin Green Leaf -voittovuoden ohjelmistoa ja se on toteutettu yhteistyössä kaupungin kanssa. Puutarhan taustalla vaikuttaa Uus Kulttuuri ry, joka kehittää ja edistää ekologisempaa kulttuuritoimintaa.

Kesällä 2021 toteutuva puutarha on vapaaehtoisten aktiivien aloitteesta syntynyt pilottihanke, jolla kehitetään kaupunkiviljelyn keinoja ja edellytyksiä Lappeenrannassa.

Puutarhassa kasvatetaan aktiivien toimesta hyöty- ja koristekasveja omaan käyttöön. Alueella järjestetään toimintaamme esitteleviä tapahtumia, sekä monipuolisesti ohjelmaa, sanoo Uus Kulttuuri ry:n puheenjohtaja Lauri Tujula.

- Ohjelma nivoutuu edistämiimme arvoihin ja teemoihin, jotka ovat luonnon monimuotoisuuden ylläpitäminen, kiertotalous, luomu- ja lähiviljely sekä ravinnekierto. Lisäksi alueella järjestetään pienimuotoisia kulttuuri- ja opetustilaisuuksia.

Kaupunkiviljely luo yhteisöllisyyttä

Puutarhasta rakennetaan paikka, jossa kaupunkilaiset ikään, kansallisuuteen, sukupuoleen tai sosiaaliseen luokkaan katsomatta voivat kohdata toisensa ja inspiroitua, keksiä uusia ideoita, saada tietoa sekä oppia uutta niin toisistaan kuin kaupunkiviljelystä.

Sosiaalisten arvojen lisäksi puutarha oikein toteutettuna lisää kaupunkiluonnon monimuotoisuutta ja välittää tietoa siitä, kuinka jokainen kaupunkilainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa viihtyisämmän ja kestävämmän kaupungin rakentamiseen.

Mikäli sinulla on mielessä jokin hyvä kehitysehdotus, tapahtuma tai muu asia, jonka haluat ilmaista meille, niin olethan yhteydessä.

Lisätietoja:

Uus Kulttuuri ry

Lauri Tujula, puheenjohtaja
p. 050 566 1891, lauri.tujula(at)gmail.com

Kasperi Hongisto, viljelykoordinaattori
p. 040 075 5507, kasperihongisto(at)gmail.com

Lappeenrannan kaupunki

Laura Ratilainen, kaupunginpuutarhuri
p. 040 653 0935, laura(at)lappeenranta.fi