11.1.2022

Vastuullinen yritystoiminta -tilaisuus 27.1. antaa eväitä kohti kestävää liiketoimintaa

Mitä on vastuullinen yrittäjyys, ja kuinka oma yritys voi toimia vastuullisesti? Esimerkiksi näihin kysymyksiin saa vastauksen, kun Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien Etelä-Karjalan ilmastokumppanit järjestää kaikille avoimen vastuullista yritystoimintaa käsittelevän tilaisuuden 27.1.2022 kello 17.00–19.00. Tilaisuus järjestetään virtuaalisena etäyhteyden avulla ja se on maksuton. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.1.

Yritysten vastuullisuudesta keskustellaan paljon. Mutta mitä vihreä ja vastuullinen yritystoiminta itse asiassa tarkoittaa ja miksi yritysten näkökulmasta näistä teemoista kannattaa olla kiinnostunut? Kuinka tunnistaa, mihin oman yrityksen kannattaisi keskittyä? Minkälaista on yrityksen vastuullisuusviestintä ja mitä siinä pitää ottaa huomioon? Monet muutokset yhteiskunnassa vauhdittavat siirtymistä kohti kestäviä liiketoimintamalleja.

Tilaisuuden aiheena ovat yritysten vastuullisuusviestintä ja yritysten kasvihuonekaasupäästöjen laskenta, kertoo ilmastokoordinaattori Eetu Ahlberg Imatran kaupungilta.

- Luvassa on kattava katsaus vastuulliseen yritystoimintaan sekä aimo annos yritysmaailman konkretiaa ja käytännön vinkkejä ympäristötyöhön eri toimialoilla.

Tilaisuudessa on myös mahdollisuus saada lisätietoja Etelä-Karjalan ilmastokumppaneiden kumppanuusverkostosta, sen toiminnasta ja siitä, miten siihen voi liittyä.

Etelä-Karjalan maakunnan tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 % vuoteen 2030 mennessä. Sekä Lappeenrannan että Imatran tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kunnianhimoinen tavoite ei toteudu ainoastaan kaupunkien oman toiminnan kautta, vaan ainoastaan alueen yritysten ja asukkaiden kanssa yhdessä päästövähennystavoitteisiin voidaan päästä.

Tilaisuuden sisältö:

17.00–17.10 Lappeenrannan ympäristöjohtaja Ilkka Räsäsen avaus
17.10–18.10 Yrityksen vastuullisuusviestintä Anu Ruusila, Cordial Communications
18.10–18.30 Yrityksen kasvihuonekaasupäästöjen laskenta - Heli Kumpulainen, LCA Consulting 
18.10–18.30 Verkostoon kuuluvien yritysten oman toiminnan esittely, Lehmus Roastery

Ilmoittautuminen

Osallistumislinkin saa täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.1.2022. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin ja järjestetään etäyhteyden välityksellä. Mikäli et pääse osallistumaan tilaisuuteen, peruutathan ilmoittautumisesi.

Lappeenrannan ja Imatran kaupungit järjestävät tilaisuuden osana Etelä-Karjalan ilmastokumppanit-hanketta, jota rahoittaa ympäristöministeriön kuntien ilmastoratkaisut –ohjelma.

Lisätietoja tilaisuuteen ilmoittautumisesta:
Eetu Ahlberg, p. 020 617 4665
eetu.ahlberg@imatra.fi