30.11.2021

Vesa Raasumaalle ympäristökasvatuspalkinto

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt vuoden 2021 Ympäristökasvatuksen Ruusu -tunnustuspalkinnon Sammonlahden koulun rehtorille Vesa Raasumaalle.

FEE Suomen hallitus jakoi palkinnon jo 20. kertaa. Se perustelee tunnustuksen antamista Vesa Raasumaalle sillä, että tämä on edistänyt kannustavaa, tinkimätöntä ja ansiokkaasta ympäristö- ja kestävyyskasvatusta.

- Rehtorina Raasumaa toimii esimerkillisesti kannustaen ja ohjaten koulunsa henkilöstöä ympäristöaiheisiin täydennyskoulutuksiin sekä kestävän kehityksen työhön, FEE Suomesta sanotaan.

Raasumaa ottaa tunnustuksen vastaan kiitollisin mielien.

- Olen hyvin iloinen, että koulussa tekemämme työ on huomattu, hän sanoo.

- Se on palkinto koko meidän yhteisöllemme ja ainutlaatuiselle Junior University -toiminnalle, jota Lappeenranta tekee ja joka ohjaa oppilaita tasa-arvoisesti hakeutumaan yliopisto-opintoihin.

Raasumaa tekee kestävän kehityksen valistustyötä laajasti.

- Olemme perustaneet tiettävästi Suomen ensimmäinen koulujen Greenreality-yhteistyöverkoston, jonka päämääränä on edistää vihreitä arvoja, hän kertoo.

- Verkostoon kuuluu yhteensä 25 opettajaa ja siinä on edustus jokaisesta Lappeenrannan perusopetuksen koulusta. Verkostoa voi hyödyntää Lappeenrannan kaupungin Greenreality-tavoitteiden edistämisessä ja toiminnalla on myös tiivis yhteys Uniori-tiedekasvatukseen.

Laajaa yhteistyötä

Lappeenrannan kaupungin opetustoimenjohtaja Mari Routti onnittelee koko opetustoimen puolesta lämpimästi Vesa Raasumaata ja koko Sammonlahden koulun väkeä palkinnosta ja uraauurtavasta kehitystyöstä kestävän kehityksen parissa jo vuosikymmenien ajan.

- Kiitämme Vesaa myös siitä, että hän on kantanut vastuuta koko perusopetuksen osalta kestävän kehityksen kehitystyön koordinoinnista ja tärkeän asian esillä pitämisestä, Routti sanoo.

- Vesan työn tulokset heijastuvat kaikkiin kouluihin, oppilaille ja koteihin saakka.

Myös LUT Yliopisto on hyvin iloinen yhteistyökumppaninsa menestyksestä.

- LUT Yliopiston näkökulmasta Vesan kanssa on ilo ja etuoikeus tehdä yhteistyötä näiden sekä kaupungille että yliopistolle tärkeiden teemojen edistämiseksi, sanoo LUT Junior Universityn koordinaattori Laura Jouhkimo.

- Vesa on todellinen tiimipelaaja, jonka kanssa on helppo tuntea kuuluvansa samaan joukkueeseen, vaikka nimellisesti ei samassa organisaatiossa työskentelisikään. Vesa on ehdottomasti ruusunsa ansainnut ja LUT iloitsee tästä merkittävästä tunnustuksesta yhdessä Vesan ja kaupungin kanssa!

++++

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt vuoden 2021 Ympäristökasvatuksen Ruusu -tunnustuspalkinnot rap-artisti Rauhatäti Hanna Yli-Tepsalle sekä Sammonlahden koulun rehtori Vesa Raasumaalle.

FEE Suomen hallitus valitsi tunnustuspalkinnon saajat ympäristökasvatusalan toimijoilta saapuneiden 16 ehdokkaan joukosta. Ympäristökasvatuksen Ruusu -tunnustuspalkinnot myönnettiin jo 20. kerran ja palkinnon saajat julkistettiin FEE Suomen syyskokouksessa 26.11.2021.

Lisätietoja:

Koulutoimenjohtaja Mari Routti
Lappeenrannan kaupunki
mari.routti@edu.lappeenanta.fi
puh. 040 8372646

Rehtori Vesa Raasumaa, Sammonlahden koulu
Lappeenrannan kaupunki
vesa.raasumaa@edu.lappeenranta.fi
puh. 040 513 2840