12.1.2021

Yle: Vety lisää kiinnostusta Aurelian turbiineita kohtaan


Yle kertoo, että vetytalouteen odotetaan jättimäisiä investointeja jo lähivuosina. Suomalaisille yrityksille saattaakin avautua suuret vientimarkkinat vetytaloudesta, jos tilanteesta osataan ottaa vaarin.

– Tämän vuoden aikana kiinnostus vetyyn on selvästi lisääntynyt täällä Keski-Euroopassa. Meidänkin kaksi seuraavaa voimalaitosta toimitetaan keväällä juuri Saksaan, Aurelia Turbinesin toimitusjohtaja Matti Malkamäki kertoo Ylelle.

Yle näyttää, miten Lappeenrannan laidalla Aurelia Turbinesin teollisuushallissa kootaan Saksaan toimitettavaa pienoisvoimalaa. Se on suunnilleen rahtikontin kokoinen laitteisto, jonka ytimessä on Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston tutkimuksen pohjalta kehitetty erittäin energiatehokas pieni kaasuturbiini.

Erikoisuutena laitteistossa on, että se voi käyttää polttoaineenaan myös vetyä. Tämä ominaisuus on nyt kovaa valuuttaa maailmalla.

– Se on lisännyt asiakkaiden kiinnostusta, ja on ehkä se tärkein juttu tulevaisuudessa, Aurelia Turbinesin tuotekehitysjohtaja Toni Hartikainen kertoo.

Katso Ylen TV-uutinen täältä: https://areena.yle.fi/1-50627559?autoplay=true

Lue Ylen Internet-uutinen täältä: https://yle.fi/uutiset/3-11728543

Aurelia Turbines on lappeenrantalainen Greenreality Networkin jäsenyritys. Lue lisää yrityksestä:

https://aureliaturbines.com/ tai

https://www.greenreality.fi/yritykset/aurelia-turbines-oy