Vastuullinen yritystoiminta -tilaisuus

27.1.2022 17:00 - 27.1.2022 19:00

Mitä on vastuullinen yrittäjyys, ja kuinka oma yritys voi toimia vastuullisesti? Esimerkiksi näihin kysymyksiin saa vastauksen Etelä-Karjalan ilmastokumppanien tilaisuudesta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.1.

Yritysten vastuullisuudesta keskustellaan paljon. Mutta mitä vihreä ja vastuullinen yritystoiminta itse asiassa tarkoittaa ja miksi yritysten näkökulmasta näistä teemoista kannattaa olla kiinnostunut? Kuinka tunnistaa, mihin oman yrityksen kannattaisi keskittyä? Minkälaista on yrityksen vastuullisuusviestintä ja mitä siinä pitää ottaa huomioon? Monet muutokset yhteiskunnassa vauhdittavat siirtymistä kohti kestäviä liiketoimintamalleja.

Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien Etelä-Karjalan ilmastokumppanit järjestää kaikille avoimen vastuullista yritystoimintaa käsittelevän tilaisuuden 27.1.2022 kello 17.00–19.00. Tilaisuus järjestetään virtuaalisena etäyhteyden avulla ja se on maksuton. Osallistumislinkin saa täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.

—Luvassa on kattava katsaus vastuulliseen yritystoimintaan sekä aimo annos yritysmaailman konkretiaa ja käytännön vinkkejä ympäristötyöhön eri toimialoilla. Tilaisuuden aiheena ovat yritysten vastuullisuusviestintä ja yritysten kasvihuonekaasupäästöjen laskenta, ilmastokoordinaattori Eetu Ahlberg Imatran kaupungilta kertoo.

Tilaisuudessa on myös mahdollisuus saada lisätietoja Etelä-Karjalan ilmastokumppaneiden kumppanuusverkostosta, sen toiminnasta ja siitä, miten siihen voi liittyä.

Tilaisuuden sisältö 
17.00–17.10 Lappeenrannan ympäristöjohtaja Ilkka Räsäsen avaus
17.10–18.10  Yrityksen vastuullisuusviestintä, Anu Ruusila, Cordial Communications
18.10–18.30  Yrityksen kasvihuonekaasupäästöjen laskenta - Heli Kumpulainen, LCA Consulting 
18.30–19.00  Verkostoon kuuluvien yritysten oman toiminnan esittely, Lehmus Roastery

Etelä-Karjalan maakunnan tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 % vuoteen 2030 mennessä. Sekä Lappeenrannan että Imatran tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kunnianhimoinen tavoite ei toteudu ainoastaan kaupunkien oman toiminnan kautta, vaan ainoastaan alueen yritysten ja asukkaiden kanssa yhdessä päästövähennystavoitteisiin voidaan päästä.

Lisätietoja tilaisuuteen ilmoittautumisesta:
Eetu Ahlberg, p. 020 617 4665, eetu.ahlberg@imatra.fi

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Lappeenrannan ja Imatran kaupungit järjestävät tilaisuuden osana Etelä-Karjalan ilmastokumppanit-hanketta, jota rahoittaa ympäristöministeriön kuntien ilmastoratkaisut –ohjelma.