Aurelia Turbines

Kaasuturbiini myös vetyä varten

AURELIA TURBINES VALMISTAA HYÖTYSUHTEELTAAN ERINOMAISIA KAASUTURBIINEJA KANSAINVÄLISILLE MARKKINOILLE. NE VOIVAT KÄYTTÄÄ POLTTOAINEENAAN MYÖS VETYÄ.

Aurelia Turbines kehittää, valmistaa ja kaupallistaa kestäviä ja tehokkaita pienen kokoluokan turbiineita eritysesti pienteollisuuden tarpeisiin. Teknologia perustuu LUT-yliopiston kehittämään suurnopeustekniikkaan.

Aurelian kaasuturbiinit voivat käyttää polttoaineena erilaisia neste- ja kaasumaisia polttoaineita kuten biokaasua, biodieseliä, soihtukaasuja ja synteettisiä kaasuja.

Kaasuturbiinit voivat käyttää polttoaineena myös vetyä, mikä on kansainvälisesti ainutlaatuista.

Vety tulee nyt sähkön ja lämmön tuotantoon, koska on saasteetonta. Sähkön ja lämmön tuotannon ohella vetyä tarvitaan myös tasapainottamaan tuuli- ja aurinkoenergian vaihteluita.

Vetykaasut palavat kuitenkin liian kuumasti perinteisissä turbiineissa käytettäväksi. Sen osat sulavat. Aurelia Turbines on ratkaissut ongelman uudella teknologialla, joka on kehitetty yhdessä Saksan avaruusteknologiakeskus DLR:n kanssa.

Korkea hyötysuhde, toimintavarmuus ja paljon muita teknisiä etuja

Aurelia® A400 -turbiini on kaksivaiheinen ja kaksiakselinen kaasuturbiini, jossa molemmilla akseleilla on oma suurnopeusgeneraattorinsa. Tämä mahdollistaa modulaarisen rakenteen ja välijäähdyttimen sekä rekuperaattorin käytön. Tällä tavoin kaasuturbiini saavuttaa erinomaisen hyötysuhteen.

Asiakkaat hyötyvät useista turbiinien teknisistä ominaisuuksista:

 • Erittäin korkea hyötysuhde, yli 40 %.
 • Tehokas lämmön talteenotto.
 • Voiteluaineita ei tarvitse ja huoltoväli on erittäin pitkä, koska laakerointi on toteutettu aktiivimagneettilaakerein eikä turbiinien käyttö näin aiheuta kitkaa laakereihin.
 • Turbiinien päästöt ovat kaikilla polttoaineilla erittäin pienet, koska polttokammio on erittäin pitkälle kehitetty kannutyyppinen premix-kammio.
 • Turbiini on täysin värinätön ja hyvin hiljainen laakerointinsa ja rakenteensa ansiosta.
 • Turbiinia voidaan valvoa ja käyttää etäyhteyden avulla.
 • Huoltoverkosto voi toimia koko maailmassa modulaarisen rakenteen ja yleisesti käytettyjen komponenttien ansiosta.
 • Turbiini voidaan asentaa sekä sisä- että ulkotiloihin.

Turbiinin rakenne mahdollistaa ns. integraattorimallin, jolloin Aurelia Turbines toimittaa kumppaneilleen vain tärkeimmät osat ja nämä puolestaan kasaavat lopullisen tuotteen lähellä omia markkinoitaan - samalla täyttäen paikallisuusvaatimukset. Turbiinien ja muiden voimantuotantoyksiköiden osalta tämä on hyvin poikkeuksellinen toimintatapa.

Pienet turbiinit sopivat moniin kohteisiin

Tyypillisiä käyttökohteita Aurelian turbiineille ovat

 • yhdistetty sähkön- ja lämmöntuotanto
 • uusiutuvan energian tuotanto ja sen tasapainottaminen
 • energiateollisuuden kohteet.

Tyypillisiä asiakkaita ovat esimerkiksi elintarviketeollisuus, prosessiteollisuus, metalliteollisuus, rehuteollisuus, sairaalat, hotellit ja sähköautojen pikalatausasemat.

AURELIA TURBINES KEHITTÄÄ, VALMISTAA JA KAUPALLISTAA KESTÄVIÄ JA TEHOKKAITA PIENEN KOKOLUOKAN TURBIINEITA ETENKIN PIENTEOLLISUUDEN TARPEISIIN. TEKNOLOGIA PERUSTUU LUT-YLIOPISTON KEHITTÄMÄÄN SUURNOPEUSTEKNIIKKAAN. VUONNA 2013 PERUSTETUN YHTIÖN PÄÄTOIMIPAIKKA JA TEHDAS SIJAITSEVAT LAPPEENRANNASSA, JONKA LISÄKSI ON TOIMIPAIKAT SAKSASSA JA ENGLANNISSA.

www.aureliaturbines.com