Laitex

Ratkaisuja puhtaamman tulevaisuuden tekijöille

LAPPEENRANTALAINEN LAITEX OY TOIMITTAA TEOLLISUUDELLE MATERIAALINKÄSITTELYLAITTEITA TYÖKALUIKSI ILMASTONMUUTOKSEN VASTAISEEN TAISTELUUN SEKÄ KIERTOTALOUDEN EDISTÄMISEEN. TÄYDEN PALVELUN TEKNOLOGIAYRITYS AUTTAA YRITYKSIÄ TOIMIMAAN ÄLYKKÄÄMMIN, YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEMMIN JA TURVALLISEMMIN.

Laitexin tuotevalikoimaan kuuluvat erilaiset kuljettimet, purkaimet, syöttimet, seulat sekä murskaimet, joita toimitetaan asiakkaille yksittäisinä laitetoimituksina tai suurempina avaimet käteen -kokonaisratkaisuina.

Kokonaisratkaisuihin sisältyvät myös laitteiden huolto-, ylläpito- ja elinkaaripalvelut. Tarpeen mukaan projekteihin sisällytetään myös esimerkiksi sähköistykset, automaatio sekä rakennukset laitteiden ympärille.

Yritys palvelee pääasiassa energia-, sellu- ja paperi-, kaivos-, kemian- ja ympäristöteknologiasektoreita. Haastavat kokonaistoimitukset energia- ja voimalaitosteollisuudessa ovat Laitexin ydinosaamista.

– Käytännössä ratkaisumme automatisoivat materiaalin kuljetuksen ja käsittelyn teollisuudessa, jossa käsittelyn katkeamaton toiminta on kriittinen osa yrityksen toimintaa. Palvelemme asiakkaitamme yhden luukun periaatteella, sanoo projektipäällikkö Amira Achek Laitexilta.

Asiakkaan onnistuminen on yksi Laitexin liiketoiminnan kulmakivistä. Yrityksen slogan ”Flow must go on” on koko toiminnan läpileikkaava ajattelutapa – lupaus asiakkaalle ensiluokkaisesta laadusta ja palvelusta. Yritys onkin asettanut korkeat tavoitteet asiakastuloksille.

– Meillä työskentelee iso joukko eri alojen insinöörejä, jotka suunnittelevat ja kustomoivat tuotteitamme tarpeen mukaan. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja toivommekin, että asiakkaamme haastavat meidät etsimään uudenlaisia ratkaisuja.

Yritys on tuplannut liikevaihtonsa muutamassa vuodessa ja kova kasvutahti jatkuu myös tulevina vuosina. Kasvua vauhdittavat maailmanlaajuiset tavoitteet kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

– Puhtaampi maailma on myös yksi meidän keskeisistä tavoitteistamme. Esimerkiksi voimalaitokset ympäri maailmaa luopuvat kivihiilestä ja muista fossiilisista polttoaineista, mikä on lisännyt biomassan sekä sen polttamiseen ja käsittelyyn soveltuvan teknologian kysyntää merkittävästi. Kasvumme tapahtuu vihreän murroksen kautta.

Laitex Oy on suomalainen täyden palvelun teknologiatalo, joka tarjoaa korkealaatuisia materiaalinkäsittelyratkaisuja asiakkailleen yli 35 vuoden kokemuksella. Suurin osa yrityksen tuotteista menee vientiin ympäri maailmaa. Laitex työllistää yli 90 prosessiteollisuuden asiantuntijaa suunnittelun ja tuotannon tehtävissä. Toimipisteitä yrityksellä on Lappeenrannassa, Vantaalla ja Pietarissa.

Laitex