Heikki Varis, Mitra

Imatran kaupungin tekninen isännöitsijä Heikki Varis isännöi Imatran kaupungin toimitiloja ja kiinteistöjä. Heikki kuvailee työnsä parhaaksi puoleksi sen monipuolisuutta. Laaja työnkuva on kehittänyt Heikin osaamista laaja-alaiseksi. Heikin vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi Imatran kaupungin kiinteistöjen sekä katujen kunnossapitoa.

Heikki kuvailee, kuinka Mitra on lähtenyt rohkeasti mukaan useaan Greenreality-hankkeeseen. Mitran tavoitteena on ollut vielä asioita käytäntöön ja saada selkeää energiansäästöä näkyviin myös euroina. Mitra panostaa rakennushankkeissaan energiatehokkuuteen jo heti suunnittelusta alkaen. Lisäksi Mitra etsii energiansäästöpotentiaalia vanhoista kiinteistöistä.

”Greenreality-verkosto kannustaa viemään asioita käytäntöön.”


Tällä hetkellä Mitra suunnittelee Imatran jäähallin energiatehokkuuden parantamista lämmöntalteenoton avulla. Jäähalli on käytössä ympäri vuoden, joten se kuluttaa paljon energiaa. Jäähallin läheisyyteen Ukonniemeen ollaan myös rakentamassa liikuntahallia, josta suunnitellaan omavaraista ja energiatehokasta kokonaisratkaisua. Liikuntahalliin on tarkoitus ostaa mahdollisimman vähän lämpöä muualta, sillä sen lämmityksessä aiotaan hyödyntää läheisyydessä sijaitsevan jäähallin lämpöä. Projekti on herättänyt laajaa mielenkiintoa jopa ministeritasolla. Heikki kuvailee, kuinka vastaavanlaiset projektit tuovat elinvoimaa Etelä-Karjalaan.

”Etelä-Karjalassa on mahdollisuus olla aallonharjalla, jos vain rohkeasti kokeilemme ja toteutamme projekteja. Saadaan sellaista boostia kulmakunnille, kun näytämme mihin pystymme ja miten modernisti ajattelemme.”


Heikki toivoo, että Greenreality Networkin kautta he voivat verkostoitua energia-alan asiantuntijoiden kanssa. Tavoitteena on miettiä uusia innovatiivisia hankkeita ja viedä niitä eteenpäin kohti käytäntöä saavuttaen energia- ja kustannussäästöjä kiinteistöjen kunnossapidossa. Verkoston jäsenyrityksillä ja henkilöillä on samansuuntaiset päämäärät, mikä auttaa asioiden viemistä eteenpäin.

”Muiden Greenreality Networkin jäsenten tuloksista ja onnistumisista on mukava kuulla.”

Heikki kuvailee Greenreality Networkia ajatushautomoksi, jossa verkostoidutaan, kuullaan ideoita, toteutetaan hankkeita ja viedään asioita käytäntöön. Hän jakaa mielellään ajatuksia muiden verkoston jäsenten kanssa.