14.2.2024

Vastuullisuusteot näkyviksi – Miten toteuttaa vastuullisuusviestintää?   

Vastuullinen yritystoiminta vahvistaa kilpailukykyä ja työnantajamielikuvaa sekä voi luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja kilpailuetua edelläkävijän asemassa. Sidosryhmät odottavat vastuullisia tekoja, joten jo tehdystä ja tulevasta vastuullisuustyöstä kannattaa kertoa avoimesti.

Kokonaisvaltaisen vastuullisuuden ja vastuullisen viestinnän teemoihin ja kysymyksiin pureudutaan vastuullisuusklinikalla tiistaina 16.4.2024 klo 12–15.45, Lappeenrannan kampus, Yliopistonkatu 34, tila 1303. Samalla saat apuja yrityksesi vastuullisuusviestinnän kehittämiseen. Työskentelyssä on mukana LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoita ratkomassa vastuullisuusviestintäsi haasteita.

OHJELMA

klo 12 Tervetuloa ja virittäytyminen vastuullisuusteemaan, Niina Ihalainen, projektipäällikkö, LAB-ammattikorkeakoulu

klo 12.30 Miten rakentaa vastuullisuustyötä kestävälle pohjalle ja miten sidosryhmät arvioivat vastuullisuustekoja? Laura Olkkonen, apulaisprofessori, LUT-yliopisto

klo 13.30 Iltapäiväkahvit

klo 13.45 Yrityscase: Hotelli Rakuunan vastuullisuusteot ja -viestintä, Katja Ahola, Hotelli Rakuunan yrittäjä

klo 14.15 Työpajatyöskentely, Joanna Vihtonen, lehtori, vastuullisuusasiantuntija, LAB-ammattikorkeakoulu

  • Esimerkkejä hyvästä ja huonosta vastuullisuusviestinnästä
  • Tukea oman yrityksen vastuullisuusviestinnän haasteiden ratkaisemiseen
  • Jatkosta sopiminen: LABin opiskelijoiden tuottamien yrityskohtaisten raporttien purkutilaisuus toukokuussa 2024

klo 15.45 Tilaisuus päättyy


Mukaan kutsutaan vastuullisuusosaamisen kehittämisestä kiinnostuneita eteläkarjalaisia pk-yrityksiä. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittaudu pikaisesti, viimeistään ti 9.4. TÄSTÄ
Paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittautuneille lähetetään ke 10.4. pieni ennakkokysely, jonka avulla saadaan kartoitettua lähtötilanne ja vastuullisuusviestinnän kehittämistarpeet ja -toiveet.

Tervetuloa vastuullisuusklinikalle!


Vaikuta tulevan verkkokurssin sisältöön

VALVE-hankkeessa rakennetaan myös verkkokurssia, jonka avulla pääset kehittämään vastuullisuusosaamistasi. Alla olevan linkin kautta voit vaikuttaa eteläkarjalaisten yritysten ja yrittäjien tarpeisiin suunniteltavan kurssin sisältöön.

Tästä pääset kyselyyn. Vastaaminen vie noin 15 minuuttia.


VALVE - Vastuullisuusosaamista ja -verkostoja Etelä-Karjalaan -hanketta toteuttavat yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan kaupunki ja LUT-yliopisto. Hankkeen tavoitteena on parantaa alueen pk-yritysten kilpailukykyä ja kasvumahdollisuuksia kehittämällä kokonaisvaltaista vastuullisuusosaamista ja yritysvastuuta tukevia ratkaisuja. Hankkeessa selvitetään vastuullisuuden nykytilaa Etelä-Karjalan pk-yrityksissä, rakennetaan yritysten tarpeisiin vastaava verkkokurssi, järjestetään vastuullisuusklinikoita, -valmennuksia ja -tapahtumia sekä rakennetaan vastuullisten organisaatioiden verkostoa ja vastuullisuusosaamisen kehittämisen -ekosysteemimallia. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama ja toteutetaan 1.11.2023–31.10.2025.

Logot EU:n osarahoittama, LAB, LUT ja Lappeenranta.