EU:n hiilineutraalit ja älykkäät kaupungit – Lappeenrannan suunnitelman laadinnan aloitusinfo

28.3.2023 15:30 - 28.3.2023 17:00

Euroopan komissio on valinnut Lappeenrannan yhdeksi 100:sta edelläkävijäkaupungista mukaan Euroopan unionin NetZeroCities-ohjelmaan, joka auttaa kaupunkeja saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä.

Jokainen mukaan valittu kaupunki valmistelee ja toteuttaa toiminta- ja investointisuunnitelman yhteistyössä paikallisten yritysten sekä tutkimusorganisaatioiden, yksityisen sektorin ja asukkaiden kanssa.

Lappeenrannan toiminta- ja investointisuunnitelman laadinnan infotilaisuus järjestetään kaupungintalon Venla-neuvottelutilassa. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteyden välityksellä. Tilaisuudessa esitellään yhteistyössä Lappeenrannalle laadittavaa suunnitelmaa, jolla etsitään ratkaisuja siihen, että kaupunki on hiilineutraali vuonna 2030.

Linkki etätilaisuuteen: bit.ly/3Z4INa4

Ohjelma:

klo 15.30 Tilaisuuden avaus, elinvoimajohtaja Ding Ma, Lappeenrannan kaupunki

klo 15.40 Ilmastonmuutos globaalina haasteena, johtava asiantuntija Mariko Landström, Sitra

klo 15.55 EU:n Ilmastoneutraalit ja älykkäät kaupungit -ohjelman kuvaus, Climate Neutral City Advisor Anna Huttunen, NetZeroCities

klo 16.15 Ohjelman soveltaminen Lappeenrantaan, ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen, Lappeenrannan kaupunki

klo 16.30 Lappeenrannan hiilineutraaliuden päästöskenaario ja ohjelman toteutus käytännössä, ilmastokoordinaattori Petri Kero, Lappeenrannan kaupunki

klo 17 Tilaisuuden päätös, ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen, Lappeenrannan kaupunki