Jouni Havukainen, LUT-yliopisto

Ympäristötekniikan tohtori Jouni Havukainen työskentelee LUT-yliopiston kestävyystutkimuksen yksikössä. Jounin ydintaitoihin kuuluu elinkaari- ja systeemimallinnus sekä jätehuoltojärjestelmien kestävyys.

”Tutkijoita ja professoreita kannattaa lähestyä rohkeasti ja esittää omia ideoita yhteistyölle.”

Jouni näkisi mielellään lisää yhteistä projektityötä LUT-yliopiston ja Greenreality Networkin yritysten välillä erilaisten pilottien ja kokeilujen muodossa. Tällaiset nopeat tiimit mahdollistavat yrityksille ketterän tavan kehittää omia tuotteita ja palveluita sekä sen myötä koko liiketoimintaansa.

”Parhaillaan onnistunut yhteistyö yhdistää yrityksen, tutkijat sekä opiskelijat.”

Jouni on ollut mukana useissa kestävyystutkimuksen osaston projekteissa. Yksi näistä on Circwaste projekti, jossa Jouni toimii projektipäällikkönä. Osana projektia LUT-yliopisto sekä Wimao Oy kehittävät komposiittituotteita kierrätysmateriaaleista. Kierrätyskomposiittimateriaalien käyttö mahdollistaa myös haastavien jätejakeiden hyödyntämisen. Valmiista materiaalista voidaan tuottaa esimerkiksi ekologisia ja kilpailukykyisiä rakennusteollisuuden tuotteita.

Tutkijaopettajana Jouni ohjaa myös kandidaatintutkielmia sekä diplomitöitä. Yliopistotutkielmissa on loistava mahdollisuus yhteistyöhön, sillä opiskelijat ovat motivoituneita ratkomaan yritysten ongelmia ja ottavatkin mielellään aiheen yrityksiltä.

Jouniin voi olla yhteydessä joko sähköpostilla: jouni.havukainen@lut.fi tai LinkedInin kautta: www.linkedin.com/in/jounihavukainen/.