Petri Laakso, Soletair Power


Petri Laakso toimii Soletair Powerin toimitusjohtajana. Startupin toimitusjohtajan tehtävät ovat hyvin vaihtelevia, mutta pääsiassa Petri työskentelee liiketoiminnan kehityksessä ja myynnissä.

Soletair Powerin laitteet keräävät hiilidioksidia rakennusten ilmanvaihdosta, tuottaen samalla synteettistä uusiutuvaa polttoainetta. Soletair Powerin konsepti muuttaa rakennukset hiilinieluiksi ja tukee hiilineutraaliuden saavuttamista. Lisäksi tuote lisää henkilöiden hyvinvointia, sillä korkea sisäilman hiilidioksidipitoisuus heikentää kognitiivisia toimintoja ja väsyttää ihmisiä.

”Ei meitä kukaan täältä Lappeenrannasta tule hakemaan kansainvälisille markkinoille, verkostoitumisessa on voimaa, joka voi hyödyttää kaikkia.”

Soletair Power on Greenreality Networkin uusimpia tulokkaita, sillä yritys liittyi Greenreality Networkiin keväällä 2021. Petri oli kiinnittänyt Greenreality Networkiin huomiota jo aiemmassa työpaikassaan. Soletair Power liittyi verkostoon, sillä he uskovat saavansa verkoston kautta lisää näkyvyyttä ja jakavat samat vihreät arvot verkoston jäsenten kanssa. Petri kuvailee, kuinka hienoa on, että alueen kaupungit ja oppilaitokset haluavat verkostoitua alueen yritysten kanssa ja luoda yhteistä hyvää joukkovoiman avulla.

Soletair Power osallistui aiemmin tänä vuonna LUT-yliopiston Nopeat Tiimit -hankkeen organisoimaan Fast Expert Teams -projektiin. Fast Expert Teams -projekteissa yhdistetään asiantuntijoita yli eri sektorirajojen työskentelemään yhdessä hyödyntäen digitaalisia työkaluja.

”Saimme Fast Expert Teams -projektista enemmän kuin osasimme alun perin kuvitella. Kävimme mittavan määrän keskusteluita erilaisten asiantuntijoiden kanssa ja saimme projektista todella hyödyllisiä kontakteja jopa kansainvälisellä tasolla.”

Soletair Powerin kanssa järjestetyn Fast Expert Teams -projektin tavoite oli kunnianhimoinen: löytää ensimmäinen pilotti ja asiakas startup-yritykselle. Projektin kautta yritys sai lukuisia tärkeitä kontakteja, jotka voivat tuottaa kauppaa yritykselle jatkossa. Petri kuvailee olleensa projektiin hyvin tyytyväinen, sillä vastaavanlaisten kontaktien löytäminen olisi vienyt yritykseltä yksin paljon pidempään. Läpi projektin Petri oli positiivisesti yllättynyt ulkopuolisten asiantuntijoiden sitoutumisesta projektiin. Hän kokee Fast Expert Teams -mallin hyvin toimivaksi.

Petri on itse opiskellut LUT-yliopistolla vielä kun se tunnettiin nimellä LTKK, joten yhteistyö LUTin kanssa tulee luonnostaan. Soletair Powerilla on töissä useampia LUTin opiskelijoita ja yritys etsii jatkuvasti uusia mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä. Soletair Power etsii parhaillaan kahta uutta diplomityöntekijää.

Petri keskustelee mielellään yrityksen tarjonnasta sekä Greenreality Networkista, häneen voi olla yhteydessä sähköpostitse: petri.laakso@soletairpower.fi

* https://www.soletairpower.fi/