Greenreality–lupaukset

Greenreality–lupaukset

Vihreä tulevaisuus vaatii todellisia tekoja kestävän huomisen puolesta. Tervetuloa tekemään lupauksia ja jättämään koulunne jälki lupauskartalle!

Kouluissa tehtävät Greenreality-lupaukset ovat luokan ja/tai koko koulun yhdessä päättämiä paikallisia tekoja. Luokka- ja koulukohtaiset teot ovat tärkeä osa koulujen ympäristökasvatusta ja kestävän kehityksen toimintaa. Luokanopettajien ja luokanohjaajien sekä aineenopettajien lisäksi koulujen oppilaskunnat sekä henkilökunta voivat tukea lupausten laadintaa ja toteuttamista.

Alta löydät lomakkeen, jolla lupaus annetaan sekä lupauspankin, jonne annetut lupaukset kertyvät kaikkien nähtäville. Sivuilla on myös tukimateriaalia opettajille lupausten ideointiin ja SD-Game Shabby Planet -pelisovellus, joka tukee kestävien valintojen tekemisessä.


Puun siemen kieppuu tuulen pyörteissä ja putoaa maahan. Se tarvitsee kasvaakseen ja hyvin voidakseen ravinteikkaan maan, valoa ja vettä. Greenreality lupaus -puu kasvaa ja voimistuu tekemiemme kestävän kehityksen lupausten, ja sitä myötä tekojemme, kautta. Mitä enemmän teemme lupauksia ja tekoja, sitä vahvempi puusta kasvaa, aivan kuten ympäröivä maailma, luonto ja ihmiset voivat paremmin ja kukoistavat, kun toimimme lupaustemme mukaisesti. Puu on tukevasti juurillaan maaperässä kiinni, ne muodostavat puulle tukevan verkon, jonka avulla se pysyy tuulten tuivertaessa paikoillaan. Annetaan Greenreality-puun kasvaa ja voimistua kestävän kehityksen tekojen kautta.