5.5.2021

25-vuotias Kyläpyöräily houkuttelee maalaismaisemiin – pyöräillessä voi bongata useita nähtävyyksiä

Lappeenrannan Pyöräilijät järjestää yhdessä lappeenrantalaisten kyläyhdistysten kanssa Kyläpyöräilyn 15.-16. toukokuuta. Kyläpyöräily on tänä vuonna myös Lappeenrannan kaupungin Green Leaf -vuoden kumppani, kannustaen ihmisiä kestävään liikkumiseen.

Kyläpyöräilyyn voi osallistua kuka vain ja omalla aikataulullaan. Välineeksi tarvitsee ainoastaan pyörän, sanoo Pirjo Leva Lappeenrannan Pyöräilijöistä.

- Kyläpyöräilyssä jokainen valitsee itse oman reittinsä, vauhtinsa ja kohteensa ja pyöräilee tutustumaan Lappeenrannan maaseutumaisemiin ja siellä sijaitseviin kyliin.

Pyöräilyviikonloppuna kylillä pyöräilleet voivat osallistua arvontoihin, joissa pääpalkintona on tänä vuonna muhkeat lahjakortit Pyöräliike Varustamoon. Arvonnoissa huomioidaan erityisesti lapset ja lapsiperheet, joille järjestetään oma arvonta. Lisäksi osallistujien kesken arvotaan yhteistyökumppaneiden lahjoittamia palkintoja.

Osallistujat pääsevät mukaan arvointoihin jakamalla omia kyläpyöräilykuvia tunnisteilla #kyläpyöräily2021 ja #lastenkyläpyöräily.

25-vuotias Kyläpyöräily on kasvattanut suosiota ja aluettaan

Kyläpyöräilyllä on pitkät perinteet lappeenrantalaisten liikuttajana, sillä kylille pyöräilty vuosittain jo 25 vuoden ajan! Neljännesvuosisadan kunniaksi Kyläpyöräilyyn esitellään tänä vuonna monia uutuuksia. Näitä ovat muun muassa kuusi uutta kylää, lähes sata reittien varrelta löytyvää nähtävyyttä sekä 11 reittiehdotusta auttamaan reitinvalinnassa. Tärkeä uutuus on myös lapsiperheiden Kyläpyöräily.

Suurin osa Kyläpyöräilyn uusista kylistä löytyy Joutsenon suunnalta. Näiden kylien mukaan tulemisen myötä voidaankin nyt vihdoin sanoa Kyläpyöräilyn kattavan koko Lappeenrannan alueen. Kyliä on kaikkiaan mukana jo 22 kappaletta, kertoo Leva.

- Osallistujan reitinvalinnan runsaudenpulaa helpottamaan on luotu joukko Kyläpyöräilyn karttapalvelusta löytyviä reittiehdotuksia, kuten lapsiperheiden reittejä, neljä kyläreittiä sekä sora- ja maantiepyöräilijän superreittejä. Osallistujien ei kuitenkaan tarvitse tyytyä näihin reittiehdotuksiin, vaan mikä tahansa kylille suuntautuva reitti on hyvä Kyläpyöräilyreitti.

Kyläpyöräilijä voi tutustua reiteillä nähtävyyksiin

Maalaismaisemista löytyy kyläpyöräilijälle myös yllättävä valikoima nähtävyyksiä. Kyläpyöräilyn karttapalvelussa on lähes 100 nähtävyyttä tarinoineen: muistomerkkejä, luolia, luonnon nähtävyyksiä ja muinaismuistoja, sanoo Leva.

- Nähtävyyksiä bongaamalla kyläpyöräilyn oheen voikin avata aivan uuden kulttuurihistoriallisen ulottuvuuden.

Koronarajoitusten vielä vaikuttaessa osallistujan tulee kyläpyöräilyssäkin huomioida voimassa olevat rajoitukset ja jo tutuksi tullut oikeaoppinen toiminta: kokoontumista reiteillä tulee välttää, flunssaoireisena ei tule osallistua ja palveluiden pariin pysähdyttäessä maskin käyttöä suositellaan.

Lisätietoja kyläpyöräilystä, kuten osallistumisohjeet, kylien esittelyt, nähtävyydet ja reitit sekä kylät, reitit ja kohteet karttapalvelussa löydät Lappeenrannan Pyöräilijöiden sivuilta: https://lappeenrannanpyorailijat.fi/kylapyoraily/

Kyläpyöräilystä löytyy tietoa myös Facebookissa: https://www.facebook.com/kylapyoraily

Lisätietoja:

Lappeenrannan Pyöräilijät

Pirjo Leva
p. 040 660 4631, pirjo.leva(at)gmail.com