23.4.2014

Bussilla kulkeminen halpenee ja muuttuu sujuvammaksi Lappeenrannan keskustaajaman alueella toukokuun alusta alkaen

Bussilla liikkuminen Lappeenrannan keskustaajaman alueella halpenee ja muuttuu entistä sujuvammaksi toukokuun alusta alkaen. Kertalipun hinta laskee kolmeen euroon ja lastenlipun hinta puoleentoista euroon. Kertalippuun sekä sarjakortteihin sisältyy tunnin mittainen vaihto-oikeus. Sekä opiskelijat että ikäihmiset saavat sarjakortteihin helpotuksia.

Kaupungin liikenneinsinööri Birgitta Nakari kertoo, että uudistusten tavoitteena on edistää joukkoliikenteen käyttöä ja lisätä matkustusta muinakin kuin ruuhka-aikoina.

– Haluamme myös vahvistaa Vihreä Lappeenranta -brändiä ja tehdä matkanteosta asiakkaille kaikin tavoin mukavampaa. Uudistukset on tehty asiakkaiden palautetta kuunnellen. Jo kolmena syksynä olemme keränneet asiakkaiden mielipiteitä nettikyselyillä ja sama käytäntö jatkuu taas marraskuussa, Nakari lupaa.

Kaupunki voi nyt itse vaikuttaa lipputuotteisiin ja niiden hintoihin ilman rajoituksia tai määräyksiä, koska paikallisliikenteen järjestämisvastuu on siirtynyt kaupungille. Kilpailutetun sopimuksen perusteella kuljetuspalvelut ostetaan Autolinjat Oy:ltä.

Uudistukset ovat voimassa Lappeenrannan keskustaajaman alueella, numerolinjoilla 1, 2, 3, 3K, 4, 5, 9 ja 10 ajavissa matalalattiaisissa autoissa.

Yhdeksi tärkeimmistä uusista lipputuotteista Birgitta Nakari nostaa kertalipun, jonka hinta laskee 3 euroon (ennen 3,30–3,60 €) ja alle 12-vuotiailta lapsilta 1,50 euroon (ennen 1,70–1,80 €).

Bussilla kulkemista sujuvoittaa kertamaksuun sisältyvä tunnin vaihto-oikeus. Enää ei siis tarvita vaihtolippuja, vaan samalla lipulla voi vaihtaa bussia missä ja milloin vain numerollisten bussilinjojen alueella. Jos saa asiansa nopeasti hoidetuksi, samalla lipulla voi matkustaa vaikka edestakaisin.

Iltaisin kello 17.30 jälkeen ja viikonloppuisin kertalippu maksaa vain kaksi euroa ja lapsilta euron kuten jo aiemminkin. Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa liikkuvat matkustavat entiseen tapaan ilmaiseksi matalalattiaisissa keskustaajaman busseissa.

Sarjakortit uudistuvat

Myös sarjakortit uudistuvat. Toukokuun alusta alkaen 65 vuotta täyttäneiden 22 matkan sarjakortti maksaa saman verran kuin opiskelijoiden ja lasten sarjakortit. Veteraanien näyttölippu säilyy entiseen tapaan maksuttomana.

Uudistuksen myötä opiskelijoiden matkat Skinnarilasta keskustaan helpottuvat ja halpenevat, koska opiskelijan ei opiskelijalippuja ostaakseen tarvitse enää olla kirjoilla Lappeenrannassa.

Lappeenrannan paikallisliikenteen linja-autoihin voi ostaa 22 matkan sarjakortin, joka on voimassa kolme kuukautta. Myös näillä korteilla on tunnin vaihto-oikeus. Lasten, opiskelijoiden ja 65 vuotta täyttäneiden sarjakortti maksaa 35 euroa. Aikuisten 22 matkan sarjakortti maksaa 50 euroa. Opiskelijoille on tarjolla myös paikallisliikenteen 44 matkan sarjakortti.

Entiset, 30 vuorokautta voimassa olevat kaupunkikortit ovat edelleen käytössä. Niin vanhoja kuin uusia matkakortteja voi ostaa Matkahuollosta tai Aalef Oy:stä yliopiston pääaulasta, ja niihin voi ladata lisäaikaa ostopaikkojen ohella R-kioskeissa ja linja-autoissa.

LISÄTIETOJA: Liikenneinsinööri Birgitta Nakari, puh. 040 502 5263, birgitta.nakari@lappeenranta.fi

Lappeenrannan lipputuotteet 1.5.2014 alkaen

Paikallisliikenteen kertalippu
Aikuiset 3,00 € (ennen 3,30–3,60 €), lapset alle 12 vuotta 1,50 € (ennen 1,70–1,80 €)
(Uutta entiseen verrattuna>) Viikonloppuisin, arkipyhinä ja arkena klo 17.30 jälkeen:
Aikuiset 2,00 €, lapset alle 12 vuotta 1,00 €
(Uutta entiseen verrattuna>) Sisältää 60 minuutin vaihto-oikeuden

Paikallisliikenteen 22 matkan sarjakortti (uusi tuote)
Aikuiset (16−64 vuotta) 50 €
65 vuotta täyttäneet 35 €
Opiskelijat (päätoiminen opiskelija) 35 €
Lapset ja nuoret (4−15 v.) 35 €
Voimassa 3 kuukautta, sisältää 60 minuutin vaihto-oikeuden

Opiskelijan paikallisliikenteen 44 matkan sarjakortti
Päätoiminen opiskelija 51 €
Voimassa 3 kuukautta, (Uutta entiseen verrattuna>) sisältää 60 minuutin vaihto-oikeuden
(Uutta entiseen verrattuna>) Opiskelijan ei tarvitse olla kirjoilla Lappeenrannassa

Kaupunkikortti (ei muutoksia entiseen)
Aikuisen kaupunkikortti 54 €
Opiskelijan kaupunkikortti 43 €
Nuorison kaupunkikortti, 12−16-vuotiaille 35 €
Lapsen kaupunkikortti, 4−11-vuotiaille 25 €
Voimassa 30 vuorokautta ostopäivästä

Veteraanien näyttölippu
entinen lippu, maksuton

Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa liikkuvat
matkustavat entiseen tapaan ilmaiseksi numerolinjoilla 1, 2, 3, 3K, 4, 5, 9 ja 10 ajavissa matalalattiaisissa autoissa.