20.12.2020

”Ehkä alueen tärkein verkosto” – Greenreality Network valitsi uuden ohjausryhmän

Etelä-Karjala on yksi ensimmäisistä hiilineutraaliutta tavoittelevista maakunnista Suomessa, ja Lappeenranta on juuri valittu Euroopan vihreimmäksi kaupungiksi. Liike-elämässä Lappeenrannan kaupunki on voimakkaasti mukana yhdessä yritysten ja LUT konsernin kanssa perustetussa Greenreality Network -verkostossa, joka luo jäsenilleen ja alueelle kasvua ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Vuonna 2011 perustettu Greenreality Network on tätä nykyä lähes 50 eteläkarjalaisen energia- ja ympäristöalan yrityksen, oppilaitoksen ja kunnan yhteinen verkosto. Sen käytännön toiminnasta vastaa Lappeenrannan kaupunki ja työtä organisoi 12 hengen ohjausryhmä. Joulukuun alussa pidettiin vuosikokous, jossa valittiin uudet toimihenkilöt ja hyväksyttiin verkoston tavoitteet ja uusittu strategia seuraavalle kolmivuotiskaudelle.

Kokouksen avauspuheenvuoron piti Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva. Hän kiitti kaikkia verkoston jäseniä erinomaisesta työstä.

– Greenreality Network on ehkä koko alueen tärkein verkosto, hän sanoi puheessaan.

– Yhteinen tahtotilamme on tehdä alueesta johtava uusiutuvan energian ja vihreän teknologian keskittymä, jossa merkittävä osa työpaikoista liittyy kestävään kansainväliseen toimintaan, Jarva jatkaa.

Kaupunginjohtaja lupaa verkostolle koko kaupunkiorganisaation tuen.

– Jokainen työntekijä panostaa verkostoon oman työnkuvansa puitteissa, jotta tämä elintärkeä kokonaisuus onnistuu.

Uudet toimihenkilöt ja strategia

Greenreality Network valitsi vuosikokouksessa Lappeenrannan Energian toimitusjohtajan Arto Nikkasen verkoston uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa toimessa Itulan yrittäjää Jukka Itkosta, joka sai verkoston jäseniltä erityiskiitosta työpanoksestaan verkoston yhtenäisyyden eteen koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Ohjausryhmän muut jäsenet on lueteltu tämän tiedotteen lopussa.

Vuosikokouksessaan verkosto hyväksyi myös uusitun strategian vuosille 2021-2023. Visiossaan vuonna 2025 ”Verkosto tunnetaan innovatiivisten globaalien ratkaisujen tuottajana. Etelä-Karjala on maailman paras paikka yrittää ja asua. Karjalasta kajahtaa!”.

Greenreality Networkin sihteerinä jatkava Lappeenrannan kaupungin kehityspäällikkö Markku Mäki-Hokkonen tiivisti verkoston strategian ja toimintasuunnitelman-

– Keskitymme erityisesti merkittävien aluettamme ja liiketoimintaa tukevien investointien käynnistämiseen, hän selittää.

– Pyrimme myös kasvattamaan verkostotoimintaa sekä viemään osaamistamme maailmankartalle. Olemme myös päättäneet aktivoitua edunvalvonnassa ja mitata viestinnän tuloksia tehokkaammin.

++++

Greenreality Networkin ohjausryhmä vuosille 2021-2023

 • pj. Arto Nikkanen, toimitusjohtaja, Lappeenrannan Energia
 • vpj. Markku Hokkanen, johtaja, Assi Group
 • Päivi Ala-Vannesluoma, kaupungininsinööri, Imatra
 • Hanna Huppunen, johtaja, Danfoss Editron
 • Lasse Kankainen, kehitysjohtaja, Rejlers
 • Janne Kauppi, johtaja, Metso Outotec
 • Sirpa Korhonen, senior manager,UPM
 • Markku Mäki-Hokkonen, kehityspäällikkö, Lappeenranta, sihteeri
 • Matti Nikkinen, Vice President Operations, The Switch
 • Olli Pyrhönen, professori, LUT
 • Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja, Lappeenranta
 • Kirsi Taivalantti, yksikön johtaja, LAB

Lisätiedot:

Markku Mäki-Hokkonen, kehityspäällikkö, Lappeenannan kaupunki,
p. 040 569 5515, markku.maki-hokkkonen(at)lappeenranta.fi

Arto Nikkanen, toimitusjohtaja, Lappeenrannan Energia
p. 044 751 7211, arto.nikkanen(at)lreoy.fi

Kimmo Jarva, kaupunginjohtaja, Lappeenrannan kaupunki
p. 040 844 2000, kimmo.jarva(at)lappeenranta.fi

Lue lisää verkostosta