10.11.2021

Lappeenrannan kaupunki on avannut verkkokyselyn ja järjestää työpajoja, joihin vastaamalla ja osallistumalla voi edistää puurakentamista Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki on avannut verkkokyselyn, johon vastaamalla autat kaupunkisuunnittelua edistämään ja mahdollistamaan Lappeenrannassa tapahtuvaa puurakentamista kaavoituksen keinoin. Kyselyyn voivat vastata monipuolisesti niin yksityishenkilöt kuin rakennusliikkeet, puualan toimijat, suunnittelutoimistot ja alalla työskentelevät.

Kysely on avoinna 21.10 alkaen ja pääset vastaamaan siihen hankkeen verkkosivulta löytyvän linkin kautta.

Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun kaavoitusarkkitehti Miia-Riikka Kiukas-Lehto kertoo, että verkkokyselyn toteuttaminen on osa Ympäristöministeriön rahoittamaa puurakentamisen kaavoituksen kehittämishanketta.

– Tavoitteena on lisätä puurakentamisen määrää Lappeenrannassa. Kehitämme hankkeessa asemakaavojen kaavamääräyksiä ja tontinluovutusehtoja, joilla tuetaan ja kehitetään puurakentamisen toteuttamista Lappeenrannassa.

Tulevaisuudessa hankkeen tuloksia on mahdollista päästä ihailemaan Lappeenrannan ydinkeskustan tuntumassa ja asuinalueilla.

– Pilottikohteina käynnistetään yhteisöllisen pientaloasumisen puukorttelin asemakaavoitus länsialueella sekä vetovoimaisen puukerrostalohankkeen asemakaava Lappeenrannan ydinkeskustan tuntumaan, Kiukas-Lehto kertoo.

Kiukas-Lehto kannustaa puurakentamisesta kiinnostuneita asukkaita ja yrittäjiä vastaamaan kyselyyn, sillä kysymykset on tehty helposti lähestyttäviksi ja niissä pääsee pohtimaan myös omia rakentamiseen liittyviä tarpeitaan.

– Verkkokyselyn tavoitteena onkin kuulla ja ymmärtää erilaisia näkökulmia puurakentamisen tahtotilasta, tarpeista ja mahdollisuuksista sekä tämänhetkisistä haasteista tai esteistä. Toivomme monipuolisesti vastauksia niin yksityishenkilöiltä, kuin rakentamisen parissa toimivilta yrityksiltä ja toimijoilta.

– Asukkaille ja yrityksille on tehty omat kysymykset, joten vastaaminen on varmasti mielekästä kaikille, Kiukas-Lehto vinkkaa.

Marraskuussa järjestetään erillisiä työpajoja, jossa käsitellään kyselyssä esiin nousseita teemoja ja pohditaan yhdessä mitä kaikkea puurakentamisen mahdollistamiseen osana Lappeenrannan kaavoittamista tulee huomioida. Työpajojen aikataulut löytyvän hankkeen verkkosivuilta. Työpajoihin ei vaadita erillistä ilmoittautumista.

– Työpajoissa käydään konkreettisesti kiinni puurakentamiseen liittyviin mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Tavoitteena on löytää keinoja, joilla voisimme edistää puurakentamishankkeiden toteutumista osana kaupunkiympäristöä, Kiukas-Lehto sanoo.

Lisätietoa:

Kaavoitusarkkitehti Miia-Riikka Kiukas-Lehto, puh. 040 5170804
Kaavoitusarkkitehti Sanna Kokko,
puh. 040 6646490
Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä,
puh. 040 653 0745

sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi