12.4.2024

Lappeenranta mukana jälleen keräämässä miljoonaa roskapussia Ylen kampanjassa

Lappeenrannan kaupunki on tänäkin vuonna mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa. Miljoona roskapussia -kampanja alkaa 15.4. kello 9.00 ja päättyy Maailman ympäristöpäivänä 5.6. kello 20.00.

Lappeenrannan kaupunki haastaa sinut ja kaverisi, perheesi, työpaikkasi, yrityksesi, koulusi, oppilaitoksesi mukaan roskien keräämiseen. Roskien keräämiseen voi lähteä kuka vain yksin tai kerätä oman porukan mukaan, sanoo kaupungin vesistöasiantuntija Raija Aura.

− Kampanjaan voi osallistua yksin tai yhdessä. Roskia voi myös kerätä nappaamalla roskat omalta kulkureitiltä. Roskien kerääminen on yllättävän hauskaa!

Kampanjaviikonloppuna 3.–5.2024 kerätyt roskapussit saa viedä Lappeenrannan EKO-pisteille lajitteluastioiden viereen. Kaikkina muina aikoina kerääjä huolehtii itse roskista.

Perjantaina 3.5.2024 tapaat meidät kampanjateltalla kaupungintalon edustatorilla kello 12–16. Teltalta saa kannustusta, ohjeita ja roskapusseja.

Kerää roskat reitiltäsi. Roskapihtejä voi lainata pääkirjastosta. Käsineetkin riittävät suojaamaan käsiä. Pidä roskapussia aina mukanasi. Ota lapsetkin mukaan roskaretkelle. Roskalenkillä liikkuminen ja roskien keruu yhdistyvät. Löytämisen ilo on aito.

Roskapussien määrää seurataan Ylen laskurilla

Ilmoita keräämäsi roskapussien määrä Ylen Miljoona roskapussia -kampanjasivuille.

Merkitse keräämäsi roskapussit Ylen laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä.

− Roskapussin koolla ei ole väliä. Vaikkapa hedelmäpussi sopii loistavasti roskapussiksi. Pääasia on, että roskia kerätään, sanoo Aura.

Laskuri päivittyy kerran päivässä 15.4. kello 9 alkaen.

− Viime vuonna keräsimme yli 200 000 roskapussia. Eiköhän pistetä tänä vuonna paremmaksi: tämän vuoden tavoitteena on oikeasti miljoona roskapussia!

Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan, keräämään roskia ja huolehtimaan ympäristöstään.

Lappeenrannan kaupungin oma jokakeväinen haastekampanja Matti Muovinen WANTED! on tietysti mukana valtakunnallisessa kampanjassa.

Haastekampanjan järjestävät Lappeenrannan kaupunki, WASU-hanke ja Lappeenrannan seudun ympäristötoimi. Mukana kampanjassa on Etelä-Karjalan jätehuoltoyhtiö EKJH Oy.

Tehdään yhdessä siisti juttu!

Lisätiedot

Raija Aura, vesistöasiantuntija

Puh. 040 5843 273, raija.aura@lappeenranta.fi