Liikkujan viikko 2017 Lappeenrannassa | Greenreality

Liikkujan viikko 2017 Lappeenrannassa

31.08.2017

Liikkujan viikko 2017 Lappeenrannassa
 

Lappeenrannan kaupunki ottaa osaa Euroopan Liikkujan viikkoon 16.–22. syyskuuta 2017 – lähdethän Sinäkin mukaan!

Lappeenrannan Liikkujan viikon päätapahtuma on Päästötöntä menoa, jossa esitellään vähäpäästöisiä kulkuneuvoja. Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 20. syyskuuta, ja silloin pääset tutustumaan vähäpäästöisiin sähkö-, biokaasu- ja yhteiskäyttöautoihin. Voit myös testata, millaista on polkea sähköpyörällä.

Liikkujan viikon tarkoitus on kannustaa ihmisiä pohtimaan omia, jokapäiväisiä liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutusta ympäristöön.

Liikkujan viikon taustaa

Euroopan Liikkujan viikko on kansainvälinen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain aina samaan aikaan. Sen aikana kaupungit, kunnat ja järjestöt ympäri Eurooppaa järjestävät erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia.

Ensimmäisen kerran Liikkujan viikkoa vietettiin Euroopassa vuonna 2002, jolloin kampanjaviikkoon osallistui peräti 300 kaupunkia. Suomessa Liikkujan viikkoon osallistuttiin ensimmäistä kertaa vuonna 2003.

Kampanjaviikolla on joka vuosi eri teema. Tänä vuonna Liikkujan viikon teema on vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen liikenne. Teeman pohjalta Lappeenrannan kaupunki järjestää erilaisia tapahtumia Liikkujan viikon aikana.

Liikkujan viikko huipentuu kansainväliseen Auton vapaapäivään, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä jättämään auto kotiin päiväksi ja hoitamaan työ-, koulu- ja harrastusmatkansa julkisilla kulkuvälineillä, pyörällä tai kävellen.

Liikkujan viikon 2017 tapahtumat Lappeenrannassa:

Kalamarkkinat 16.–17.9. klo 9–16

Lappeenrannan kaupunki avaa Liikkujan viikon omalla kojullaan satamatorin kalamarkkinoilla. Pisteellä voi tutustua Liikkujan viikon antiin ja keskustella aiheesta.

Lappeenranta Greenreality -pyöräily 19.9.

Parin tunnin mittainen opastettu Lappeenranta Greenreality -pyöräily järjestetään klo 17.00 alkaen. Reitti lähtee Lappeenranta Greenreality -karttataululta Vapaudenaukiolta (Technopoliksen Lappeenkadun puoleisen pysäköintipaikan päädystä). Reitin pituus on noin 15 kilometriä ja kesto reilu kaksi tuntia. Sateen yllättäessä pyöräily perutaan!

Päästötöntä menoa -yleisötapahtuma 20.9. klo 13–18

Marian aukiolla järjestettävässä yleisötapahtumassa on monenlaista nähtävää liittyen vähäpäästöiseen, yhteiskäyttöiseen ja älykkääseen liikenteeseen. Tapahtumassa Lappeenrannan kaupunkikonserni esittelee omia vähäpäästöisiä autojaan. Kävijä pääsee tutustumaan sähkö- ja kaasuautoihin, yhteiskäyttöautoihin ja sähköpyöriin.

Päästötöntä menoa -tapahtumaan saapuu myös vuoden työmatkapyöräilijä. Hän kertoo parhaat vinkit työmatkapyöräilyyn ja kertoo terveellisestä työmatkaliikkumisesta.

Kaikille avoimen tapahtuman avaa Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Auton vapaapäivä 22.9.

Virallista Auton vapaapäivää vietetään Euroopan Liikkujan viikon lopuksi 22. syyskuuta. Mutta autonhan voi jättää kotiin lepäämään myös jonain muuna – tai miksei useampanakin  – Liikkujan viikon päivänä!

Mukana Liikkujan viikossa: Lappeenrannan kaupunki, Tesla,  Auto-Eekoo, Auto-Kilta, Auto-Suni, Länsi-Auto, Auto-Hatakka, Lappeenrannan Pyöräilijät ry ja Pyöräliike Varustamo, Gasum ja Shareit Blox Car.