20.6.2022

LUT-yliopiston ylioppilaskunta on vastuullisena organisaationa Lappeenrannan kaupungin uusi Greenreality-kumppani

Lappeenrannan kaupungin koordinoimaan Greenreality-kumppanuustoimintaan kuuluu yrityksiä ja organisaatioita, jotka sitoutuvat liiketoiminnassaan ympäristöystävällisyyteen. LUT-yliopiston ylioppilaskunta (LTKY) on opiskelijoiden edunvalvoja, joka kehittää ja ylläpitää opiskelijakulttuuria.

LUT-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Roosa Grönbergin mukaan LTKY toimii aktiivisesti Lappeenrannassa ja Lahdessa sekä myös valtakunnallisesti muiden ylioppilaskuntien kanssa. Grönberg kuvaa vastuullisuusteemojen nousseen ylioppilaskunnan toiminnassa viime aikoina erityisen tärkeiksi. Siksi ylioppilaskunta myös liittyi Greenreality-kumppaniksi.

– Lakisääteisestä asemastamme huolimatta olemme joustava organisaatio, joka tekee töitä paremman huomisen puolesta. Koimme, että saisimme kumppanuuden kautta myös vaihdettua ajatuksia paikallisten yritysten kanssa sekä opittua organisaationa uutta.

Tulevaisuuden osaajat osana paikallista ilmastotyötä

Greenreality-kumppanuudelta ylioppilaskunta odottaa tutustumista paikallisiin yrityksiin sekä mielenkiintoisia koulutuksia.

– Meiltä valmistuu kovia osaajia, joille ilmastoteemat ovat tärkeitä, joten toivottavasti kohtaamiset paikallisten yritysten kanssa herättävät keskustelua, ja saamme kannustettua toinen toisiamme eteenpäin näissä teemoissa, Grönberg kiteyttää.

Greenreality-kumppanina LTKY on sitoutunut tarjoamaan toiminnassaan ainoastaan kasvipohjaisia elintarvikkeita. LTKY:n toimistolla lajitellaan jo jätteitä, mutta ylioppilaskunta aikoo selvittää muovin kierrätysmahdollisuuden lisäämistä. LTKY aikoo myös jakaa tietämystään muita innostaen.

– Kanssamme samalla kampuksella toimii lukuisia yhdistyksiä ja järjestöjä, joille tulemme tarjoamaan ohjeistusta ja kannustusta ympäristöasioiden huomioimisessa.

LUT-ylioppilaskunta on asettanut tavoitteekseen myös kaikkien vastuullisuuden osa-alueiden tunnistamisen ja niiden huomioimisen arkipäiväisessä toiminnassaan.

– Pitkällä aikavälillä tavoitteenamme on tietää oma hiilijalanjälkemme, jotta voimme sen perusteella jatkuvasti ja aktiivisesti muuttaa toimintaamme entistä vastuullisemmaksi. Teemme rohkeita avauksia ja kannustamme muita organisaatioita tekemään vastuullisuustekoja esimerkkiä näyttämällä, Roosa Grönberg kuvaa.

Lisätietoja:

Roosa Grönberg, hallituksen puheenjohtaja,

LUT-yliopiston ylioppilaskunta

roosa.gronberg(at)ltky.fi

Miika Alatalo, projektityöntekijä,

Lappeenrannan kaupunki

p. 040 759 6695, miika.alatalo(at)lappeenranta.fi