16.8.2022

Maalämmön kysyntä lisääntynyt

Siirtyminen maalämpöön on energian kallistumisen myötä noussut entistä kiinnostavammaksi vaihtoehdoksi. Maalämpö on uusiutuvaa energiaa ja näin ollen myös ympäristöystävällinen valinta kiinteistön lämmitysmuodoksi. Lisäksi se on kytkettävissä muuhun energiantuotantoon, kuten lämmöntalteenottoon ja aurinkoenergiaan. Maalämmön hankinta vaikuttaa usein myös koko kiinteistön arvoon positiivisesti ja lisäksi se on oikein mitoitettuna ja asennettuna vaivaton lämmitysratkaisu.

Tukea maalämpöön

Energiatehokkuuden parantaminen rakennuksissa on tällä hetkellä suuressa avainasemassa ja sen vuoksi maalämpöön siirtyvillä ja sitä harkitsevilla on mahdollisuus hakea ARA:n energia-avustusta tai Business Finlandin energiatukea. Myös kotitalousvähennys tukee maalämpöön siirtymistä, sillä maalämpöremonttiin kuuluu paljon vähennyskelpoisia töitä. Näitä ovat esimerkiksi entisen lämmitysjärjestelmän purku, lämpökaivon poraus sekä uusien laitteiden asennustyöt.

Proheatin Avaimet käteen- palvelu

Proheat urakoi maalämpöä Avaimet käteen – palveluna aina maalämpölaitteiston mitoituksesta alkaen maalämpölaitteiston käyttöönottoon asti. Asiakkaan halutessa myös tukihakemus (ARA tai Business Finland) hoituu Proheatin kautta ja siten työ ja sen kulku on asiakkaalle täysin vaivatonta. Tämän lisäksi Proheat vastaa laitteiston ylläpidosta ja huollosta asiakkaan tarpeen mukaan.


Proheat haluaa olla osana pienentämässä kiinteistöjen hiilijalanjälkeä ja parantaa samalla energiatehokkuutta lisäämällä asiakkaiden energiaomavaraisuutta.
Tällä hetkellä kysyntä maalämmöstä on reipasta. Proheatilla on parhaillaankin työn alla teollisuushalleja, liikekiinteistöjä sekä asunto-osakeyhtiötä Porvoossa, Espoossa ja Lappeenrannassa.

Lue lisää: https://proheat.fi