14.12.2023

Metallikonepajan energiahaaste ratkaistiin avaimet käteen -kokonaispaketilla

GREEN ENERGY NETYWORKIN JÄSENYRITYS PROHEAT OY PIENENTÄÄ KIINTEISTÖJEN HIILIJALANJÄLKEÄ JA PARANTAA ENERGIATEHOKKUUTTA LISÄÄMÄLLÄ ASIAKKAIDENSA ENERGIAOMAVARAISUUTTA. YRITYS TEKEE KIINTEISTÖJEN ENERGIAHALLINTA- JA PARANNUSSANEERAUKSIA SEKÄ TOIMITTAA MAALÄMPÖ- JA HYBRIDIJÄRJESTELMÄT SUURIEN KIINTEISTÖJEN LÄMMITYKSEEN JA JÄÄHDYTYKSEEN.

Metallikonepaja JET-Steel Oy:n energiahaaste ratkaistiin avaimet käteen -kokonaispaketilla

– Halusimme toimittajan, joka tekee kaiken mitä tarvitsemme ja ottaa kokonaisvastuun. Kävimme katsomassa Proheatin toteuttamia kohteita, ja kävi kyllä selväksi, että kyseessä on ammatti-ihmiset asialla., toteaa Sami Korhonen, Jet-Steel Oy:n toimitusjohtaja.

Kouvolalainen Jet-Steel Oy on metallikonepajayhtiö, joka valmistaa teollisuuteen ilmanvaihtokanavistoja, komponentteja ja paineettomia säiliöitä. Työntekijöitä yhtiössä on noin 20.

Proheatin toimittamaan kokonaispakettiin kuului maalämpö ja -viileä, ilmanvaihdon uusiminen ja lämmöntalteenotto sekä kattosäteilijät, joilla lämmitys sekä jäähdytys toteutetaan. Proheat teki myös suunnittelutyön ja avusti ELY-tuen hakemisessa.

Maalämpö korvaa sähkön ja maakaasun

Yhtiöllä on kaksi tuotantohallia, joiden lämmitysmuotoina oli aiemmin suora sähkö ja maakaasu. Neliöitä halleissa on yhteensä noin 1 500. Venäjän hyökkäyssodan takia sekä kaasun että sähkön hinnat nousivat pilviin, mikä aiheutti yhtiölle merkittävän liiketoimintariskin. Järkevä ratkaisu oli pakko löytää.

– Olin Helsingissä koulutuksessa, missä sain vinkin Proheatista saman alan toimijalta. Otin heihin yhteyttä ja aloimme suunnitella muutosta heidän kanssaan. Kysyin tarjouksia myös useilta muilta tahoilta, mutta he toimittivat vain tiettyä osa-aluetta. Halusimme toimittajan, joka tekee kaiken mitä tarvitsemme ja ottaa kokonaisvastuun. Kävimme katsomassa Proheatin toteuttamia kohteita, ja kävi kyllä selväksi, että kyseessä on ammatti-ihmiset asialla, kertoo Jet-Steelin toimitusjohtaja Sami Korhonen.

Viilennys lisää tuottavuutta ja vaikuttaa positiivisesti työhyvinvointiin

Työ tehtiin kahdessa vaiheessa. Ensin toteutettiin maalämpö parissa kuukaudessa. Se oli kokonaisratkaisun kiireellisin osa, jotta talveksi saatiin nopeasti järkevä lämmitys. Ilmanvaihtokoneiden toimitusaika oli melko pitkä COVID-19-pandemian takia, joten se osa kokonaistoimituksesta tehtiin myöhemmin.

– Kaikki meni oikein hyvin. Budjetti piti. Aikataulussa oli pieniä viilauksia, ja pieniä reklamaatioita aina mahtuu näin isoihin kokonaisuuksiin, mutta Proheat hoiti kaiken hyvin ja nopeasti kuntoon. Mitään huonoa sanottavaa ei ole. Olen todella tyytyväinen, ja olen suositellut Proheatia jo muillekin. Kesän helteisiin jäähdytys on erityisen tervetullut vaihtoehto (tällaisessa kohteessa). Meillä on aiemmin halleissa ollut yli 30 astetta lämmintä, mutta nyt lämpötila pysyy 21–23- asteisena. Se vaikuttaa työhyvinvointiin ja tuottavuuteen, toteaa Korhonen lopuksi.