1.12.2016

Myllymäki siirtyy käyttämään EKOenergiaa

Myllymäki siirtyy käyttämään EKOenergiaa

Eteläkarjalainen laskettelukeskus Myllymäki siirtyy käyttämään Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa, Lappeenrannan Energian Metsävoimaa.

Myllymäen laskettelukeskus tunnetaan Saimaan ja luonnon läheisyydestä sekä rauhallisesta ilmapiiristä Lappeenrannan kaupungin Joutsenon kaupunginosassa. Laskettelukeskuksessa on 6 valaistua rinnettä hisseineen ja monipuolisine laskettelukeskuksen palveluineen.

Myllymäki ottaa oman askeleensa kohti ympäristöystävällistä toimintatapaa liittymällä ensimmäisten laskettelukeskusten joukossa käyttämään EKOenergia-ympäristömerkittyä sähköä. Laskettelukeskus siirtyy 1.12.2016 alkaen käyttämään Lappeenrannan Energian tuottamaa Metsävoimaa.

Eteläkarjalalainen Metsävoima tuotetaan Kaukaan biovoimalaitoksessa Lappeenrannassa yhteistuotannossa kaukolämmön kanssa. Metsävoiman tuottamiseen käytetään ainoastaan puuteollisuuden sivutuotteena syntyviä puupohjaisia polttoaineita kuten kuorta, haketta ja purua. Tuotanto ei lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta enempää kuin puupohjaisen aineksen luonnonmukainen lahoaminen.

Myllymäen yrittäjä Jyri Paunonen perustelee EKOenergian valintaansa: ”Arvostamme, että käyttämämme energia on paikallisesti tuotettua ja toki meille on myös elinkeinollisesti tärkeää, että talvet säilyvät. Joten haluamme kantaa oman kortemme kekoon ilmaston lämpenemisen estämiseksi.”

”Olemme tehneet Myllymäen laskettelukeskuksen kanssa jo pitkään yhteistyötä ja ympäristöystävällisen tuotteen valinta on luontainen kehityssuunta matkailualalla. Hienoa, että paikallisena laskettelukeskuksenamme Myllymäki sitoutuu myös paikalliseen energiaan”, toteaa Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen.

EKOenergian avainasiakaspäällikkö Petter Nissinen Suomen luonnonsuojeluliitosta on niinikään iloinen Myllymäen sitoutumisesta: ”Valitsemalla ympäristömerkityn sähkön Myllymäki näyttää mallia paitsi omalle toimialalleen, myös muille suomalaisille yrityksille. Tämän ilmastoteon pystyy tehdä helposti niin yksityishenkilö kuin suuryrityskin! Talviurheilijoiden Pelastetaan Talvet -ilmastokampanjan myötä toivomme suomalaisten seuraavan Myllymäen esimerkkiä.”

"Myllymäen päätös osoittaa, että talviurheiluala haluaa olla edelläkävijä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Siirtyminen EKOenergiaan on vastuullinen teko tulevaisuuden lumisten talvien puolesta", toteaa myös talviurheilun ystävien ilmastojärjestön, Protect Our Winters Finlandin puheenjohtaja Niklas Kaskeala.

Lue lisää EKOenergiasta ja POW Finlandista. Tutustu myös Myllymäen laskettelukeskukseen.