2.9.2021

Retki Taipalsaaren Suoniityn kosteikolle

Pien-Saimaan valuma-alueelle on rakennettu sata kosteikkoa tai muuta vesiensuojelurakennetta.

Vesistöt ovat merkittävä osa Etelä-Karjalan luontoa, sillä maakunnan kokonaisalasta 20 prosenttia on vesistöjä. Vesiensuojelun merkitys korostuu Lappeenrannan seudun ympäristötoimen toiminta-alueella ja kunnan tärkeänä tehtävänä onkin edistää ja valvoa vesiensuojelua. Kosteikot ovat merkittäviä vesiensuojelurakenteita ja niihin on mahdollisuus tutustua kaupungin opastuksella.

– Järjestämme ensi viikolla, torstaina 9.9. retken Taipalsaaren Haikkaanlahdelle, jossa tutustutaan Suoniityn kosteikkoon, kertoo vesistöasiantuntija Raija Aura Lappeenrannan kaupungilta.

– Siellä paikallinen viljelijä Marko Suutari kertoo kosteikosta ja sen rakentamisesta sekä jakaa omia kokemuksiaan hiiliviljelystä.

Laavulla nautitaan kahvit ja keskustellaan Pien-Saimaan kunnostuksesta ja kosteikoista sekä kosteikkojen hoidosta.

Retki on maksuton ja avoin kaikille. Retkelle pyydetään ilmoittautuminen osoitteessa https://tapahtumat.lappeenranta.fi/fi-FI/page/60dae8eb37042d63c9aff8df.

Retken järjestävät PISARA+ ja Hinkua Etelä-Karjalaan -hankkeet. Kokoontuminen klo 12.30 Taipalsaaren kirkon paikoitusalueella. Retki kestää noin kaksi ja puoli tuntia.

Tapahtuma järjestetään turvallisesti noudattaen THL:n ja OKM:n koronaohjeistusta ja välttäen lähikontakteja ihmisten välillä. Tulethan tapahtumaan vain terveenä, huolehdit hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja muistat riittävän turvavälin seurueiden välillä. Myös maskin käyttö on suositeltavaa.

Lisätietoja:

Raija Aura, 040 5843 278
raija.aura(at)lappeenranta.fi
vesistöasiantuntija, PISARA+ hanke

Anna-Maija Wikström, 020 617 4320
anna-maija.wikstrom(at)imatra.fi
hankevetäjä, Hinkua Etelä-Karjalaan! -hanke