4.11.2016

Sappee siirtyy käyttämään EKOenergiaa

Sappee siirtyy käyttämään EKOenergiaa

Sappeen rinne-, majoitus-, caravan ja ravintolapalvelut siirtyvät käyttämään Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa.

Pälkäneellä sijaitseva Sappeen Matkailukeskus tuottaa monipuolisesti matkailupalveluita ympäri vuoden. Tärkeimpänä näistä ovat ympärivuotiset majoitus- ja ravintolapalvelut, talvikaudella laskettelupalvelut ja kesäkaudella kesäteatteri sekä maastopyöräpalvelut. Luonto on ollut matkailukeskukselle aina tärkeä, Sappeen Matkailukeskus sijaitseekin luonnon keskellä, eteläisen Suomen suurimman yhtenäisen metsäalueen Laipanmaan reunalla.

Nyt Sappee ottaa seuraavan isomman askeleen kohti ympäristöystävällistä toimintatapaa. Sappee siirtyi 1.11.2016 alkaen käyttämään Lappeenrannan Energian tuottamaa EKOenergia-ympäristömerkittyä sähköä, Metsävoimaa.

Eteläkarjalalainen Metsävoima tuotetaan Kaukaan biovoimalaitoksessa Lappeenrannassa yhteistuotannossa kaukolämmön kanssa. Metsävoiman tuottamiseen käytetään ainoastaan puuteollisuuden sivutuotteena syntyviä puupohjaisia polttoaineita kuten kuorta, haketta ja purua. Tuotanto ei lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta enempää kuin puupohjaisen aineksen luonnonmukainen lahoaminen. Sappeen Matkailukeskuksen jättämä hiilijalanjälki on jatkossa sähkön käytön osalta nolla, sillä Metsävoima on voimaa metsästä puhtaimmillaan.

”Sappee on palkittu vuosien saatossa mm. Vuoden Hiihtokeskus sekä Kotimaa matkailuyritys palkinnoilla ja valintojen perusteina on aina ollut suunnannäyttäjän leima. Tätä ohjenuoraa pidämme edelleen erittäin tärkeänä.

Sappee on yhtenä suunnannäyttäjistä hiihtokeskusalalla ympäristöystävällisen toimintamallin eteenpäin viemisessä. Ympäristöystävällisyys pitäisi olla etenkin matkailualalla yksi toiminnan peruspilareista. Ympäristöystävällinen palvelun tuottaminen voi toimia jopa kilpailukeinona”, toteaa Sappeen Matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen.

”Valitsemalla EKOenergian Sappee näyttää vastuullista esimerkkiä matkailualalla. On hienoa, että saamme olla tässä mukana”, toteaa Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen.

”Mahtavaa Sappee! Talviurheilijoiden Pelastetaan Talvet -kampanjan myötä toivomme tälle teolle näkyvyyttä paitsi Suomessa myös kansainvälisesti. Sappee osoittaa konkreettisesti, että sähkönostoissa voidaan huomioida paitsi ilmasto, myös muu ympäristö, ” kertoo EKOenergian avainasiakaspäällikkö Petter Nissinen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Sappeen rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen on ylpeä tehdystä ympäristöystävällisestä päätöksestä. ”Vaikka emme laskettelupalveluissa nojaakaan luonnonlumeen vaan talvi tehdään Sappeen rinteille, on huoli luonnon hyvinvoinnista kasvanut vuosien saatossa. Tehty päätös tukee ympäristöystävällistä toimintaamme ja tulemme jatkossa miettimään, miten saamme käytännön tasolla tehostettua toimintatapojamme energiatehokkaammaksi sekä ympäristöystävällisemmäksi”.

”Moni laskija kantaa huolta harrastuksensa tulevaisuuden näkymistä ja toivoo talviurheilualalta sekä omalta yhteisöltään edelläkävijyyttä ilmastokysymyksissä. EKOenergiaan siirtyminen on vastuullinen teko lumisten talvien puolesta”, toteaa Protect Our Winters Finland ry:n puheenjohtaja Niklas Kaskeala. Sappee ryhtyy alkavalla kaudelle Protect Our Winters -ilmastoliikkeen yhteistyökumppaniksi.

Lue lisää EKOenergiasta ja POW Finlandista. Tutustu myös Sappeeseen.