28.2.2024

The Switch saanut uudet omistajat

Mediatiedote: The Switch

Suomalainen räätälöityjen sähkökoneiden ja tehonmuokkainten toimittaja The Switch Engineering Oy on saanut uudet omistajat Japanista. Enemmistöosakas on meriteollisuuden sähkökojeistojen toimittaja BEMAC Corporation, joka on yhteistyössä globaalin kauppa- ja sijoitusyhtiö Mitsui & Co., Ltd:n kanssa hankkinut 100% The Switchin osakkeista.

The Switch tunnetaan ketteryydestään ja innovatiivisista kestomagneettikoneistaan (PMM), meriteollisuuden taajuusmuuntimistaan (DC-Hub ja single drive) ja suurnopeusmassiiviroottori-induktiomoottoreistaan (SRM). Kolmikantainen osakekauppasopimus allekirjoitettiin viime lokakuussa uusien omistajien ja Yaskawan kesken ja helmikuussa yrityskauppa saatettiin päätökseen.

Yhtiön edistynyt kestomageneettikoneteknologia on olennainen osa suurten valtamerialusten akseligeneraattoreita, täyssähköisten alusten propulsiomoottoreita ja tuulivoimaloiden generaattoreita. Yrityksen teknologia erottuu tehokkuudellaan, kompaktisuudella ja alhaisilla ylläpitokustannuksillaan. Teknologia tarjoaa kestävän vaihtoehdon perinteisille generaattoreille ja moottoreille. Yrityksen tuotteet edistävät maailmanlaajuista pyrkimystä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Erityisesti kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) tavoite nollata kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2050 mennessä antaa yritykselle mahdollisuuden merkittävään kasvuun merenkulkualalla.


Laajentamassa globaalia ulottuvuutta BEMAC-tuotemerkin alla

“Voimme iloksemme ilmoittaa, että yrityskaupan myötä kaikkia The Switch-tuotteita markkinoidaan jatkossa BEMAC-tuotemerkillä. Tuotenimien yhdistäminen symboloi sitoutumistamme tarjota huippuluokan tuotteita ja -palveluita yhteistyössä BEMACin kanssa, mikä vahvistaa entisestään maailmanlaajuista läsnäoloamme,” kertoo The Switchin toimitusjohtaja Miika Reinikka.
Yhtiö sitoutuu jatkossakin tarjoamaan vihreää siirtymää tukevia sähköistysteknologioita ja -tuotteita sekä jatkamaan poikkeuksellisen joustavuuden, asiakaslähtöisen tuotekehityksen ja äärimmäisen asiakastyytyväisyyden perintöä.


Strateginen kumppanuus avaa uusia ovia

BEMACin toimitusjohtaja Masato Oda kommentoi: "The Switch jatkaa yhteistyössä BEMACin ja Mitsui &Co:n kanssa maailman sähköistämistä huippuluokan ratkaisuilla. Odotamme mielenkiinnolla minkälaisia mahdollisuuksia tämä strateginen yritysosto tuo tullessaan. Olemme vakuuttuneita, että kumppanuus antaa meille mahdollisuuden jatkaa kasvua ja innovointia yhdessä asiakkaidemme kanssa. Odotamme innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan."

Reinikka lisää, että The Switch on ylpeä, että se on aikaisemmassa omistuksessa saanut olla osa Yaskawa Electric Corporationia. "Haluamme vilpittömästi kiittää Yaskawaa erinomaisesta kumppanuudesta, heidän tarjoamastaan tuesta ja arvokkaista opeista, joita olemme saaneet erilaisissa liiketoiminta- ja johtamiskäytännöissä yhteisten vuosiemme aikana."


The Switch lyhyesti

The Switch on ketterä tuotetoimittaja, joka toimittaa räätälöityjä sähkökoneita ja tehonmuokkaimia järjestelmäintegraattoreille (SI) ja alkuperäislaitteiden valmistajille (OEM). The Switch sähköistää maailmaa käänteentekevillä vihreää siirtymää tukevilla teknologioilla. Tuotteet vauhdittavat siirtymistä kohti nollapäästöjä meri-, tuuli- ja teollisuussovelluksissa. Yritys haluaa kasvaa yhdessä asiakkaidensa kanssa, jotka pitävät innovatiivisia teknologioita ja optimoituja tuotteita menestyksensä avaimena. Asennuskanta on kapasiteetiltaan lähes 24 GW ja koostuu ympäristöystävällisestä megawattiluokan sähkökäyttöteknologiasta, jota yritys on toimittanut johtaville energia-alan edelläkävijöille ympäri maailmaa. Yrityksellä on toimisto Helsingissä sekä tehtaat Lappeenrannassa ja Vaasassa. Lisäksi yrityksellä on toimintaa Kiinassa ja Norjassa. Yritys työllistää yhteensä yli 200 henkilöä. The Switch-konsernin viime tilikauden liikevaihto oli 79,8 MEUR. Lisätietoja: www.theswitch.com

Lisätietoja:
Lisa Kettman-Kervinen
Brand Manager
The Switch – A BEMAC company
Tel: +358 50 554 5044

BEMAC lyhyesti

BEMAC, jonka pääkonttori sijaitsee Imabari Cityssä, on yksi Japanin suurimmista meriteollisuuden sähkökojeistojen toimittajista. BEMAC tarjoaa erilaisia tuotteita ja palveluita meriteollisuuden toimijoille. Meriliiketoiminnan lisäksi BEMAC toimiteollisuuden sekä sähköautojen sovellusalueilla. BEMAC:lla on tällä hetkellä myyntikonttori Amsterdamissa ja tytäryhtiöt Singaporessa, Vietnamissa, Kiinassa ja Filippiineillä. Lisätietoja: www.bemac-jp.com/en/

Mitsui & Co lyhyesti

Mitsui & Co. on globaali kauppa- ja sijoitusyhtiö, jolla on toimintaa yli 60 maassa. Yhtiöllä on monipuolinen liiketoimintaportfolio, joka kattaa laajasti eri teollisuudenaloja. Yhtiö etsii, kehittää ja kasvattaa liiketoimintaansa yhteistyössä globaalin ja luotettavan kumppaniverkoston kanssa. Verkosto muodostuu maailman johtavista yrityksistä ja yhdistää sekä maantieteelliset että toimialojen vahvuudet luomalla näin pitkäaikaista ja kestävää arvoa sen sidosryhmille. Mitsuin kolme keskeistä strategista aloitetta nykyiselle keskipitkän aikavälin hallintasuunnitelmalleen on olla tukemassa teollisuuden kasvua ja kehitystä vakaiden resurssien ja materiaalien toimitusten avulla sekä tarjoamalla infrastruktuuria, edistää maailmanlaajuista pyrkimystä hiilineutraalisuuteen sekä uusiutuvaan energiaan ja ihmisten terveen elämän mahdollisuuksien lisäämiseen tarjoamalla laadukasta terveydenhuoltoa ja hyvää ravintoa. Lisätietoja: www.mitsui.com

Sininen Bemac-logo.