20.3.2016

Tietokoura kansainvälistää sähkökaupan ratkaisunsa

Tietokoura kansainvälistää sähkökaupan ratkaisunsa

Vuonna 1996 perustettu IT-ohjelmisto ja –projektitalo on kehittänyt sähkökaupan toiminnanohjausjärjestelmäänsä jo vuodesta 2008. Tietokoura Oy:n toimitusjohtaja Jorma Laukkasen mukaan massiivinen kehitystyö alkoi viitisen vuotta sitten, mikä näkyy suoraan yrityksen liikevaihdossa.

– Vuosittainen myyntimme on kasvanut keskimäärin 25 % viimeisen viiden vuoden ajan ja nykyisin selvästi yli puolet liikevaihdostamme tulee sähkökaupan ratkaisuista.

Sähkönmyynnin toiminnanohjausjärjestelmä Enerity Sähkökauppa käsittää sähkön hinnoittelun, salkun- ja riskienhallinnan.
- Enerityä käyttää Suomessa jo 14 yritystä, joiden kokonaismyynti vastaa yli 40 %:a sähkönmyyntiyhtiöiden myymästä sähköstä Suomessa, Laukkanen kertoo.

Järjestelmä koostuu eri osioista ja asiakkaat hyödyntävät niitä tarpeidensa mukaan. Ohjelma myös kehittyy ja skaalautuu asiakkaan liiketoiminnan mukaan. Laukkanen kertoo järjestelmän tuovan paljon hyötyjä sähkönmyyntiyhtiöille.
- Enerity lisää toiminnan kannattavuutta ja vähentää asiakkaan sähkökaupan riskejä. Keskeistä asiakkaillemme on hinnoitella tuotteet oikein ja samalla kilpailukykyisesti. Enerityn tuottamat tarkat myyntiennusteet ovat sähkön hankinnassa tärkeitä, jotta hankinnan kannattavuudessa päästään parempiin tuloksiin. Järjestelmän automatisoidut asiakaspalveluprosessit luovat sähkönmyyntiyhtiölle myös uusia palveluita, joiden avulla he voivat palvella suurempia määriä asiakkaita.

Seuraavaksi sähkökaupan toiminnanohjausjärjestelmien Suomen markkinajohtaja laajentaa palveluitaan kotimaan ulkopuolelle - Suomessa on noin 70 sähkönmyyntiyhtiötä, joista kaikki eivät myy aktiivisesti sähköä oman verkkonsa ulkopuolelle. Kotimaan asiakassegmenttimme on rajallinen, joten seuraavaksi tähtäämme Pohjoismaiden markkinoille. Varsinkin Ruotsin sähkökaupassa on paljon yhteneväisyyksiä Suomen kanssa. Odotuksemme ovat korkealla. Meillä Tietokouralla on vankka usko että voimme jatkossa menestyä myös muualla kuin Suomessa, Laukkanen toteaa tyytyväisenä.

Vuonna 1996 perustetun Tietokoura Oy:n pääasiakkaita ovat energia- ja vesihuoltoalan yritykset sekä asiakkaat, jotka tarvitsevat toiminnassaan web-pohjaisia ratkaisuja.

Lisätietoja

www.tietokoura.com