18.10.2021

Webinaari: Energiatehokkuuden parantaminen tuo yrityksille taloudellista hyötyä

Vihreät kaupungit Lahti ja Lappeenranta järjestävät yrityksille suunnatun virtuaalisen tilaisuuden, jossa teemana ovat energiatehokkuustoimet sekä -työkalut. Webinaari järjestetään keskiviikkona 3. marraskuuta kello 17-19 ja se on avoin kaikille. Webinaariin voi ilmoittautua tästä.

Tilaisuuden ohjelma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista sekä kahdesta käytännön yritysesimerkistä. Johtava asiantuntija Tomi Kiuru Motivasta puhuu PK-yrityksille tarkoitetuista tuetuista energiakatselmuksista ja erityisesti uudesta täsmäkatselmuskokeilusta. Puheenvuorossa kerrotaan myös energiatehokkuussopimuksista ja niihin kytkeytyvistä energiatuista.

Projektipäällikkö Mirika Knuutila LUT yliopistosta kertoo rakennusten energiatehokkuusinvestointien kannattavuustutkimuksesta.

- Tutkimuksemme mukaan uusiutuvan energian investoinnit kiinteistöihin tuottavat keskimäärin 30-40% käyttökustannussäästöt ja 60-80% päästövähennykset.

Lappeenrannan ja Lahden energiatehokkuustoimista positiivisia seurantatapoja ja -tuloksia

EFFECT4buildings hankkeessa laaditun monipuolisen energiatehokkuustyökalupakin esittelyssä Tanja Nyholm ja Matti Pylkkö Lappeenrannan kaupungin Greenreality -palveluista keskittyvät kahteen työkaluun: taloudellisen kannattavuuden arviointi ja niputtaminen, joiden osalta Lappeenranta oli projektin vastuullinen partneri.

Johtaja Markku Hokkanen lappeenrantalaisesta Assi Group Oy:stä valottaa asiaa kiinteistökehittäjän näkökulmasta.

- Tärkeää on saada energiantuhlaus pois varmistamalla kiinteistön perustekniikan toimivuus ja hoitaa kiinteistöä hyvin.

Lahdesta tuleva yritysesimerkki käsittelee paikallisen tekstiilihuollon energiatehokkuustoimia. Toimitusjohtaja Heikki Kultanen Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:stä esittelee erilaisia toimenpiteitä, jotka ovat jo maksaneet itsensä takaisin.

Tilaisuuden moderaattorina toimii Lahden kaupungin ympäristökoordinaattori Jenni Rahkonen.

Tilaisuus on yksi Lappeenrannan kaupungin Green Leaf 2021 -voittovuoden tapahtumista ja osa Lahden kaupungin Ilmastokumppanuus toimintaa.

Lisätiedot:

Lappeenrannan kaupunki
Kati Korhonen, projektipäällikkö, Green Leaf
p. 040 354 2799, kati.m.korhonen(at)lappeenranta.fi

Lahden kaupunki
Aino Kulonen, Ympäristökoordinaattori
p. 044 4826178, aino.kulonen(at)lahti.fi