30.6.2016

Würthin Riihimäen logistiikkakeskus

Würthin Riihimäen logistiikkakeskus jäähtyy ja lämpiää säteilijöillä

Työvälineiden ja muiden teknisten tuotteiden tukkukauppaa harjoittavaWürth laajentaa ja nykyaikaistaa Riihimäen logistiikkakeskustaan. Kaksivaiheisessa urakassa valmistuu yli hehtaarin verran uutta varastotilaa. Ne jäähtyvät ja lämpiävät Itulan valmistamalla ja toimittamalla järjestelmällä. Itulan paneelit ja muut lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmän osat sisältyvät ensimmäiseen urakkavaiheeseen, joka kestää kesäkuun loppuun. Kakkosvaihe käynnistyy heti heinäkuussa, ja koko hanke päättyy vuonna 2017.

Jatke Oy:n pääurakoimassa hankkeessa maa- ja lämmönjakelu-urakan toteutuksesta vastaa Pistoke RES Oy. Jäähdytys ja lämmitys toteutetaan Itugraf-kattosäteilypaneeleilla. Itulan grafiittipaneeli tarjoaa ylivoimaisen säätönopeuden, jonka ansiosta säästyy energiaa kun tiloja lämmitetään ja jäähdytetään vain tarpeen mukaan. Suomessa vuorokautiset lämpötila-erot ovat suuria, jonka takia ylilämmittäminen tai –jäähdyttäminen perinteisillä tekniikoilla on normaalia.

"Suurissa halleissa kattosäteilijät säästävät jopa 30 prosenttia energiaa puhallusilmaan perustuviin ratkaisuihin verrattuna. Tällaisessa kohteessa, jossa säteilylämmitys ja -jäähdytys voidaan yhdistää maalämmitykseen, jäähdytysenergia on itse asiassa ilmaista", pohtii toimitusjohtaja Mika Komulainen kattosäteilijöiden käyttöä konsultoivasta HC Engineering Oy:stä.

Maalämpöjärjestelmän Würthin logistiikkakeskukseen suunnitellut Jouni Koivula Pistoke RES Oy:stä toteaa niinikään maalämmön sekä kustannustehokkaimmaksi että ympäristöystävällisimmäksi ratkaisuksi.

"Yksi maalämpöjärjestelmän suurista eduista on viilennyksen tuottaminen, joka vie energiaa ainoastaan kiertovesipumpun tarvitseman energian verran. Lämmön ja jäähdytyksen jakelu tiloihin toteutetaan kustannustehokkaasti ja käyttäjäystävällisesti säteilijöiden avulla", Koivula perustelee.

Lisätietoja www.itula.fi