Kosteikkoklinikka Tujulan kosteikolla 17.8.2022 klo 17–19

17.8.2022 17:00 - 17.8.2022 19:00

Tujulan kosteikko on rakennettu Taipalsaaren kunnan tuella vuonna 2012. Kohteella on kokeiltu ravinteiden pidätystä kemikaaliannostelijan avulla vuonna 2013 ja järjestetty jättipalsamin kitkemistalkoot vuonna 2014. Tällä kertaa on vuorossa kosteikon hoidon neuvontaan keskittyvä Kosteikkoklinikka.

Kosteikkoklinikka -illassa tutustutaan kosteikon toimintaan sekä tarjotaan neuvontaa ja tukea kosteikon hoitoon sekä kunnostukseen. Nautitaan kahvit ja haastellaan ajankohtaisista asioista ja vesiensuojelusta. Voit pyytää myös neuvontaa omalle kohteellesi.

Tujulan kosteikko sijaitsee Leväsessä Taipalsaarella, osoitteessa Savilahdentie 1000. Pysäköinti tien laitaan tai kosteikon isännän, Juho Jokimiehen, pihaan.

Ohjelma:
klo 17 Tervetuloa ja kahvitarjoilu
klo 17.30 Tutustuminen kosteikon toimintaan ja hoitoon
klo 18 Vapaata seurustelua, kysymyksiä ja keskustelua

Pien-Saimaan valuma-alueelle on rakennettu sata kosteikkoa tai vesiensuojelurakennetta pidättämään vesistöön valuvaa kuormitusta ja tuomaan monimuotoisuutta maisemaan ja elämään.

Kosteikko on rehevä ja monimuotoinen elinympäristö, joka muuttuu nopeasti. Rakennettu kosteikko vaatii jatkuvaa seurantaa ja vuosittaista huoltoa. Ilman hoitoa ja huoltoa kohde voi nopeasti kasvaa umpeen ja rakentamisinvestointi on mennyt hukkaan.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Kahvitarjoilu. Tervetuloa kysymään, kommentoimaan ja keskustelemaan kosteikoista tai kertomaan omista kokemuksistasi.

Tilaisuuden järjestää Lappeenrannan kaupunki Greenreality-palvelut/PISARA+ -hanke.

Lisätietoja:
Raija Aura, vesistöasiantuntija, Lappeenrannan kaupunki,
+358405843278, raija.aura@lappeenranta.fi