Lupiininpoistotalkoot Lappeenrannan lentokentällä

11.6.2022 10:00 - 12.6.2022 16:00

Tule mukaan tekemään arvokasta luonnonhoitotyötä Suomen upeimmalle paahdealueelle.

Lappeenrannan lentokenttää on kutsuttu yhdeksi Suomen monimuotoisimmista luontokohteista - eikä suotta! Kentällä elelee satakunta uhanalaista ja silmälläpidettävää eliölajia, joukossa muun muassa perhosia, pistiäisiä ja kaskaita. Tämän avoimen, paahteisen ja niukkaravinteisen elinympäristön suurin uhka on haitallinen vieraslaji lupiini, joka on levinnyt lentokentän alueelle. Lupiini rehevöittää maaperää ja valtaa alaa ketokasveilta sekä heikentää uhanalaisten hyönteisten elinmahdollisuuksia. Talkoiden tarkoituksena on kaivaa lupiinia kentältä pois mahdollisimman paljon. Tilaisuus tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden päästä lentokenttäalueelle.

Lupiinin torjuntatalkoot järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 11.–12.6. klo 10–16 Lappeenrannan lentokentällä. Kokoontuminen tapahtuu terminaalin edessä tasatunnein, mistä osallistujat kuljetetaan talkooalueelle kentän toiseen päätyyn. Tapahtumaan voi osallistua niin pitkän ajan kuin itselle sopii.

Järjestäjä tarjoaa osallistujille työhanskat sekä juotavaa ja pientä evästä. Mukaan kannattaa ottaa säänmukaiset varusteet ja omaakin evästä tarvittaessa. Jos sinulla on talikko tai huomioliivi, ne kannattaa ottaa mukaan. Järjestäjillä on rajallinen määrä työvälineitä ja huomioliivejä. Kentällä liikkuvilla tulee olla huomioliivi päällään.

Talkoot ovat osa ympäristöministeriön rahoittamaa Helmi-elinympäristöohjelmaa. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Lappeenrannan seudun ympäristötoimi sekä Lappeenrannan lentokenttä Oy.

Tule mukaan turvaamaan ötököiden monimuotoinen lentotoiminta!