Imatran Seudun Sähkö

Kansainvälinen paikallisyhtiö panostaa vihreään energiaan

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS, TEHOKKUUS JA TALOUDELLISUUS OVAT IMATRAN SEUDUN SÄHKÖN JOHTAVIA PERIAATTEITA.

Imatran Seudun Sähkö Oy:n perustehtävä on varmistaa asiakkaidensa sähkön saanti. ISS Oy on hankkinut sähkön tuotantoyhtiöiden osakkuuksia tavoitteenaan vahvistaa pitkällä tähtäimellä omaa sähköntuotantoaan ja kilpailukykyään sähkömarkkinoilla.

Jäsenyys Greenreality Networkissä puolestaan tarjoaa yhteydet maakunnan ympäristö- ja energiaosaamiseen, jossa Lappeenrannan teknillinen yliopisto edustaa valtakunnallista huippua.

– Osaamisella ja innovaatioilla voimme edistää kestävää kehitystä, sanoo toimitusjohtaja Ari Saukkonen.

ISS Oy myy sähköä sekä Suomessa että Virossa. Virossa liiketoimintaa harjoittaa ISS Oy:n tytäryhtiö Imatra Elekter AS. Molemmilla yhtiöillä on ympäristösertifikaatti ISO 14 001, mikä ohjaa yhtiöitä toimimaan luontoa ja ympäristöä säästäen.

Asiakkaitaan ISS Oy ohjaa kestävän kehityksen toimintatapoihin muun muassa tarjoamalla heille työkaluja energiatehokkuuden parantamiseen. Yksi työkaluista on online-palvelu Wattis, jonka avulla asiakkaat voivat seurata sähkönkulutustaan.

Vihreän sähkömme alkuperänä ovat vesi- ja tuulivoima. Asiakkaat voivat valita kokonaan uusiutuvista energialähteistä tuotettua vähäpäästöistä ja ekologista energiaa. Vihreän sähkön kysynnän kasvu on suoraan verrannollinen kuluttajien ympäristötietoisuuden lisääntymiseen, kertoo Saukkonen.

VUONNA 1928 PERUSTETTU IMATRAN SEUDUN SÄHKÖ ON YKSITYISHENKILÖIDEN, YRITYSTEN JA YHTEISÖJEN OMISTAMA ENERGIAKONSERNI, JONKA PÄÄLIIKETOIMINTAA OVAT SÄHKÖN TUOTANTO, SÄHKÖNSIIRTO JA MYYNTI. ISS OY:N JAKELUALUEESEEN KUULUVAT IMATRA JA RUOKOLAHTI, PUOLET RAUTJÄRVEN KUNNASTA JA OSA TAIPALSAARESTA.

Imatran Seudun Sähkö