Mitra

Kiinteistöjohtamisen rohkea tienraivaaja

ELÄMISEN JA YRITTÄMISEN KIINTEISTÖPALVELUJA IMATRALLA TARJOAVA MITRA LUOTSAA KAUPUNGIN RAKENNUSKANTAA KOHTI KESTÄVÄMPÄÄ HUOMISTA.

Elinkaarimallilla toteutettava Suomen suurin puukoulu, terästehtaan jätteiden hyödyntäminen tierakenteissa sekä vanhojen kiinteistöjen korvaaminen nykyaikaisilla tilaratkaisuilla ovat esimerkkejä Mitran merkittävistä ilmastoteoista.

Mitran ydintoimintaa ovat yritys- ja toimitilojen hallinta, vuokra- ja osaomistusasunnot, isännöinti, rakennuttaminen sekä kiinteistöjohtaminen.

– Mikä tahansa asia tai haaste tulee eteen, lähdemme ennakkoluulottomasti etsimään siihen ratkaisua. Ratkomme niin yritysten, kaupungin kuin kaupunkilaistenkin ongelmia kiinteistöihin liittyen, sanoo Mitran toimitusjohtaja Lassi Nurmi.

Energiatehokkuus ja energian käytön tehostaminen ovat keskeisiä tekijöitä Mitran toiminnassa. Yritys on voimakkaasti pienentänyt olemassa olevien kiinteistöjen korjausvelkaa ja parantanut energiatehokkuutta isoilla sekä pienillä teoilla.

– Energiankulutusta on pienennetty muun muassa ledivaloilla, lämmitysjärjestelmien muutoksilla ja ikkunaremonteilla. Kaikki järjellisesti korjattavissa olevat kiinteistöt on jo korjattu. Korjauskelvottomien kiinteistöjen tilalle rakennamme uusia, kooltaan tehokkaampia ja uutta teknologiaa hyödyntäviä rakennuksia.

Jatkossa Mitra panostaa digitalisaation mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin.

– Jatkamme kiinteistöautomaation kehittämistä ja tuomme kohteisiimme entistä enemmän myös aurinkoenergiaratkaisuja. Kiinteistöihin tulee myös esimerkiksi digiohjattavuutta, jonka avulla saamme enemmän tietoa toimenpiteitä varten. Huomioimme myös mm. sähköautojen latauspistokkeet kaikessa rakentamisessa”, Nurmi sanoo.

Mitra on seudun johtava kiinteistöorganisaatio, jonka alaisuudessa toimivat Imatran Seudun Yritystilat Oy, Imatran Toimitilat Oy ja Imatran Vuokra-asunnot Oy. Mitra hoitaa kiinteistöyhtiöidensä johtamisen, asiakaspalvelun, kiinteistöhuollon, kunnossapidon ja rakentamishankkeet. Lisäksi Mitra tuottaa Imatran kaupungin tilaamat maarakennus- ja alueiden hoitopalvelut.

www.mitra.fi