Ideri on sisustus- ja kuvituspalvelu, jonka kivijalkamyymälä sijaitsee Lappeenrannan keskustassa Tasihin talossa. Puodissa työskentelee akvarellitaiteilija Heli Pukki, joka on erityisesti tunnettu postikorteistaan. Heli myös runoilee, kuvittaa koulukirjoja ja tekee tilaustöitä.
Greenreality-kumppanina Ideri tmi on sitoutunut luopumaan sellofaanin käytöstä tuotteiden pakkauksissa. Tuotteet pakataan luontoystävällisesti ja kestävästi kierrätyskartonkipakkauksiin. Lisäksi yrityksen jätejaemäärää tarkkaillaan ja vähennetään. Ideri pyrkii kierrättämään mahdollisimman tehokkaasti jätejakeet ja vähentää kaatopaikalle menevän jätteen minimiin.
Greenreality-kumppanuuden tuomat tavoitteet ovat noin kuuden kuukauden jälkeen Iderissä jo erittäin hyvällä mallilla. Sellofaania ei enää käytetä pakkausmateriaalina ja muovin käyttäminen on muutoinkin vähentynyt merkittävästi. Jätteiden määrä ylipäätään on pienentynyt ja sitä tarkkaillaan aktiivisesti. Kumppanuus on muuttanut kokonaisuudessaan liikkeen ajattelutapaa ja toimintaa ympäristöystävällisempään suuntaan.
Vihreämpi ajattelutapa näkyy tavoitteiden lisäksi muussakin Iderin toiminnassa. Yrityksessä on siirrytty energiatehokkaampaan LED-valaistukseen ja lattialämmityksen lämpötilaa on alennettu. Korttien tuotannossa on siirrytty pieniin painomääriin ja enemmän käsityöhön, jolloin ylitse jäävien tuotteiden määrä vähenee.
Vuoden Greenreality-kumppanuuden jälkeen Iderissä on onnistuttu tavoitteissa. Yrityksen tuotepakkauksissa muovista on luovuttu kokonaan ja tuotteissa muovia ovat enää vain kalenterien kannet. Varsinaisten tavoitteiden lisäksi Iderissä on toteutettu ympäristötekoja esimerkiksi energiansäästämisen muodossa.
Iderin yrittäjä Heli Pukki suosittelee Greenreality-kumppanuutta muillekin yrityksille. Kumppanuus tuo uutta potkua yrittämiseen, hyvää mieltä ja positiivista imagoa. Kumppanuus sopii kaikille ja tuo yritykseen lisää vastuullisuutta.
Ideri jatkaa mukana Greenreality-kumppanit toiminnassa. Vuoden 2022 tavoitteena on toteuttaa muovittomat Keikkakalenterit.
”Monesti teot ympäristön hyväksi ovat työläitä mutta oman ärsytyskynnyksen ylitse pääsemisen jälkeen muodostuvat rutiinit. Ympäristön hyväksi tehdyistä teoista tulee hyvä mieli, eikä pieni ärsytys kulutustottumuksien muuttamisessa kestä kauaa.”
-Heli Pukki, Ideri